Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Latin

kulturen, historien, språket

Boka gir en presentasjon av det latinske språket og dets kulturhistorie, og handler i første rekke om når og i hvilke sammenheng latin ble anvendt og om hvordan latin etter hvert også var med på å forme andre språk. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Boka gir en presentasjon av det latinske språket og dets kulturhistorie, og handler i første rekke om når og i hvilke sammenheng latin ble anvendt og om hvordan latin etter hvert også var med på å forme andre språk. I tillegg inneholder boka grunnleggende fakta om språket, om uttalen, om ordenes former, en oversikt over grammatikken, samt en ordliste som blant annet inneholder vanlige ordtak og setninger.

Medlemsvurdering:
Alle har vel hørt historien om stakkars lille "Marius" som pugger latinske verb for harde livet, men som dessverre dør- Er det latinen som dreper han? Hvor mange ord og uttrykk er det vel ikke som stammer fra det latinske språket som vi ubevist bruker. Ord som stammer fra eller kommer fra latinske ord, eller som igjen er omformet og fornorsket. Man må ofte stille seg spørsmål ved hvordan denne utviklingen har skjedd, og hvordan historien og dens gang har ført til at vi i dag sitter og skriver og taler slik vi gjør idag. Dette er en veldig fin innføringsbok i hvordan latin har hatt sin innvirkning på historien. En veldig informativ og oversiktlig bok, som er morsom å kunne bla litt i og lese. I tillegg til en mer historisk del, finnes det også en gramatikk del, hvor man får en innføring av det latiske skriftspråket. Da har man ingen unnskyldning til å ikke vite hva uttrykk som "Cogito ergo sum" betyr!

Z.S.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
246
ISBN
9788253028910
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Latin : kulturen, historien, språket
Format
22 x 16 cm
Nr
9018972

Kunders vurdering

S
Sue – 21.09.2009

– Dette er en flott bok som forteller kort om latinsk kultur, grammatikk og språk. Den er fint oppbygd, inneholder en minigrammatikk og en ordliste som også innehar kjente uttrykk og sitater, samt en hoveddel om selve kulturen. Her får man både lettfattelig kunnskap og en del fascinerende og morsomme historier. Dette er en sjelden blanding av god underholdning og like god informasjon, og jeg vil mene at boken både passer for dem som kan en del språk og dem som vil titte litt på noe nytt. Det er veldig mye bra i denne boken, men hvis jeg må velge ut en del som jeg likte spesielt, må det være ordlisten med kjente uttrykk! Anbefales!

M
Malla – 11.07.2007

– Dette er en bok for alle dem som på et eller annet tidspunkt har følt en romantisk tiltrekning til språket latin, og egentlig også for alle som interesserer seg for populærvitenskap og selvsagt språk generelt. Tore Janson har skrevet en lettlest og interessant bok som er logisk og ryddig oppbygget, og han fokuserer både på latinens og den romerske historie, samt relevansen disse har for oss i dag. Den siste delen av boka retter seg til dem av oss som er litt ekstra interessert i språkets oppbygning og grammatikk, slik at man faktisk kan lære litt av selve språket også. Anbefales!

-
-MH- – 31.05.2006

– I boka "Latin : kulturen, historien, språket" av blant annet Tore Janson, Vibeke Roggen og Hilde Sejersted får man en presentasjon av det latinske språk: Om språket, dets kultur og det historie (når og hvor det ble anvendt). Det blir også presentert hvilke språk som er påvirket av latin og litt gramatikk og uttale. I tillegg inneholder boka en miniordliste med ofte anvendte ord og uttrykk. Boka var svært bra! Du får vite alt du lurer på og mer til om latin. Det er også et stort pluss at boka inneholder en liten ordbok og fakta om gramatikk og uttale. Vil anbefale denne til alle som er interessert i språk.

D
Dreamchaser – 01.03.2005

– Denne boka gir ei lettfatteleg innføring i historien til latinen og den romerske kulturen språket oppsto i. Ein får eit innblikk i korleis bruken av latin har endra seg gjennom tidene og korleis latin har påverka moderne europeiske språk, med spesiell vekt på Skandinavia. I tillegg innheld boka basisopplysningar om struktur og grammatikk.
Boka er lettlest og det går fint an å lese ho utan å ha spesielle forkunnskapar. Dersom ein veit litt om generell språkhistorie og utvikling frå før vil noko av stoffet vera kjend, men dette gjer på ingen måte boka keisam eller uaktuell. Som latin-student fann eg mykje interessant bakgrunns- og tilleggsinformasjon. Grammatikkdelen til slutt er nok ikkje tilstrekkeleg for faktisk å lære seg latin, men gir ein god introduksjon og ein praktisk oversikt.

Z
Z.S. – 17.11.2004

– Alle har vel hørt historien om stakkars lille "Marius" som pugger latinske verb for harde livet, men som dessverre dør- Er det latinen som dreper han? Hvor mange ord og uttrykk er det vel ikke som stammer fra det latinske språket som vi ubevist bruker. Ord som stammer fra eller kommer fra latinske ord, eller som igjen er omformet og fornorsket. Man må ofte stille seg spørsmål ved hvordan denne utviklingen har skjedd, og hvordan historien og dens gang har ført til at vi i dag sitter og skriver og taler slik vi gjør idag. Dette er en veldig fin innføringsbok i hvordan latin har hatt sin innvirkning på historien. En veldig informativ og oversiktlig bok, som er morsom å kunne bla litt i og lese. I tillegg til en mer historisk del, finnes det også en gramatikk del, hvor man får en innføring av det latiske skriftspråket. Da har man ingen unnskyldning til å ikke vite hva uttrykk som "Cogito ergo sum" betyr!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Latin:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv