Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Menneske, språk og fellesskap

festskrift til Kirsti Koch Christensen på 60-årsdagen 1. desember 2000

Rektor ved Universitetet i Bergen, professor Kirsti Koch Christensen, fylte seksti år 1. desember 2000. Institutt for lingvistikk og litteraturvitenskap, hvor hun har vært professor i allmenn lingvistikk siden 1991, ønsket i den anledning å hedre henne med et festskrift. Les mer

293,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Rektor ved Universitetet i Bergen, professor Kirsti Koch Christensen, fylte seksti år 1. desember 2000. Institutt for lingvistikk og litteraturvitenskap, hvor hun har vært professor i allmenn lingvistikk siden 1991, ønsket i den anledning å hedre henne med et festskrift. Mange var de som ønsket å gjøre ære på Kirsti som den betydelige fagperson og miljøskaper hun er. Ikke minst gjelder det hennes tidligere kollegaer ved Institutt for lingvistiske fag, Universitetet i Oslo, som hun var tilknyttet i flere år på 1970- og 80-tallet. Noen av disse er bidragsytere i festskriftet, som består av tolv artikler skrevet av inviterte forfattere samt tre kortere arbeider skrevet av redaksjonsmedlemmene.Emnet for hver enkelt artikkel er fritt valgt. Slik skulle festskriftet by på et variert innhold som språkinteresserte av alle kategorier vil ha glede av. Boken inneholder også en faglig-biografisk omtale av Kirsti og en Tabula Gratulatoria.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål Engelsk Flerspråklig Norsk Nynorsk
Sider
246
ISBN
9788270993222
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000

Kunders vurdering

a
anders – 22.11.2005

– Aller først må eg seie at eg syns det er kult med bøker som er samansett av mange forfattar. Det bringer perspektiv og vidsyn over saka. Dette kan det aldri bli for lite av.
Menneske språk og fellesskap er i seg sjølv ein spannande tittel. Korleis inngår språk og mennesker i ein relasjon? Forandrar denne relasjonen seg eller er den ein gong for alle gitt, og kan skildrast i ahistoriske termar?
Dette er nokre av dei spørsmåla boka prøver å ta opp.
Svært ofte syns eg bokas mange forfattarar greier nettopp dette, men av og til føler eg at det med fordel kunne ha vore litt vanskelegare. Men akkurat dette punktet varierar jo sannsynlegvis frå lesar til lesar.
Alt i alt ei god og enkel bok om nokon av vår tids viktigaste spørsmål, nettopp om korleis mennesker kan lære seg betre å kommunisere og kva som kan skje når dei ikkje greier nettopp det.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneske, språk og fellesskap:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv