Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Språkmøte

innføring i sosiolingvistikk

"Det er ei interessant bok, også for dem som "bare" er generelt interessert i språk og hvordan det endres over tid og på grunn av påvirkning utenfra."

Utdanning 9/2009

Sosiolingvistikk er ei grein av språkvitskapen som tek utgangspunkt i språkvariasjonen i samfunnet. Ulike språk og ulike språklege variantar møtest heile tida både i det enkelte individet, i lokalmiljøet og i det større fellesskapet. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Sosiolingvistikk er ei grein av språkvitskapen som tek utgangspunkt i språkvariasjonen i samfunnet. Ulike språk og ulike språklege variantar møtest heile tida både i det enkelte individet, i lokalmiljøet og i det større fellesskapet. I slike møte ser ein korleis språkleg variasjon er knytt tett til dei sosiale, kulturelle, psykologiske og samfunnspolitiske tilhøva i kvardagen vår.

Denne boka gjev ei innhaldsrik og grunnleggjande innføring i sosiolingvistikk basert på norske tilhøve. Forfattarane legg vekt på mellom anna språkleg endring, dialektar, fleirspråklegheit og den særeigne norske skriftspråksituasjonen, og dei gjev mange viktige døme frå norske undersøkingar.

Språkmøte er aktuell for alle som er opptekne av og vil vete meir om språkvariasjon og om norsk språk, til dømes studentar i norsk, nordisk, lingvistikk, språkkontakt og migrasjonspedagogikk.

Forfattarane er framståande språkforskarar frå NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo.

I Språkmøte blir mellom anna desse emna drøfta:

talevariasjon, dialektar og fleirspråklegheit skriftvariasjon språkendring språk og identitet sosiolingvistisk metode

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider
264
ISBN
9788202283445
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
24 x 17 cm

Anmeldelser

"Det er ei interessant bok, også for dem som "bare" er generelt interessert i språk og hvordan det endres over tid og på grunn av påvirkning utenfra."

William Gunnesdal, Utdanning 9/2009

Kunders vurdering

T
Torgeir Aanes – 22.08.2005

– Dette er vel det første forsøket på å lage ei skikkelig norsk innføringsbok i sosiolingvistikk, og det er delvis vellykka. Den er skrevet av flere forskjellige forfattere, og det kan være et problem å omstille seg fra de forskjellige stilene og målformene, fra kapittel til kapittel. Det faglige innholdet ser ut til å være solid (sjølsagt vanskelig å si for en nybegynner innen feltet), men presentasjonen kunne vært bedre. Forfatterne benytter seg f.eks. av tre stereotypiske norske ungdomsfigurer for å synliggjøre forskjellige problemer innen sosiolingvistikken. Denne framgangsmåten kan virke krampaktig til tider, men som pedagogisk grep er det nok virkningsfullt. Takk skal forfatterne uansett ha for å ha tatt på seg arbeidet med å skrive et godt innføringsverk innen dette spennende fagområdet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Språkmøte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Pondus
Ny!

Pondus

Frode Øverli
Paperback 
85,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv