Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Essays

første bok

Michel de Montaignes "Essays" (Les Essais) ble opprinnelig utgitt i perioden 1580-1588. De to første bøkene kom i 1580, den tredje i 1588. Montaignes arbeidseksemplar med håndskrevne tilføyelser og kommentarer, det såkalte Bordeaux-eksemplaret, ligger til grunn for de fleste moderne utgivelser av verket, både på fransk og i oversettelser til tallrike språk. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Michel de Montaignes "Essays" (Les Essais) ble opprinnelig utgitt i perioden 1580-1588. De to første bøkene kom i 1580, den tredje i 1588. Montaignes arbeidseksemplar med håndskrevne tilføyelser og kommentarer, det såkalte Bordeaux-eksemplaret, ligger til grunn for de fleste moderne utgivelser av verket, både på fransk og i oversettelser til tallrike språk.

Dette er adelsmannen Michel de Montaignes granskninger av sin tid og av seg selv i den litterære form han ble opphavsmann til: essayet, med sine skarpe observasjoner og refleksjoner. Montaigne hopper fra det ene emnet til det andre, den røde tråden er nysgjerrigheten og utforskningstrangen som er typisk for essayets prøvende metode.
"Første bok" er den mest historisk orienterte, med en rekke kapitler der det antikke Roma og Hellas står i sentrum. Militærstrategiske og -historiske betraktninger florerer også. Andre temaer er lærdom og undervisning, vennskap, ensomhet og død. Men også emner som redsel, innbilningskraft og kannibaler har fått sin plass.

"Det er fristende å foreslå Montaigne som ferielitteratur."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203355639
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Essais : livre premier
Serie
Essays 1

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Essays:

Urett

Martin Wåhlberg
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv