Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Essays

annen bok

"Essays" er en av de store klassikerne i fransk litteratur og en selvskreven del av Vestens litterære kanon. Hva er det særegne med Montaignes "Essays"? Først og fremst det historisk originale i at forfatteren setter sine egne refleksjoner og sitt eget liv i sentrum for skriftstykkene. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Essays" er en av de store klassikerne i fransk litteratur og en selvskreven del av Vestens litterære kanon. Hva er det særegne med Montaignes "Essays"? Først og fremst det historisk originale i at forfatteren setter sine egne refleksjoner og sitt eget liv i sentrum for skriftstykkene. "Essays" er ikke en selvbiografisk bekjennelse, heller en øvelse i selvrefleksjon.

"Annen bok" er den som i størst grad dreier seg om Montaignes livserfaringer og selvrefleksjon. Her får vi vite hvordan det føltes å være menneske, et noenlunde privilegert menneske, i overgangen mellom renessanse og barokk. Og det er her hans selvbeskrivelsesstrategi - å skrive (om) seg selv for å nå fram til større selvinnsikt - trer åpent fram. Temaene veksler for øvrig mellom bøker og drukkenskap, mellom grusomhet og ære samt motsetningen og sammenhengen mellom tro og fornuft.

Michel de Montaignes "Essays" (Les Essais) ble opprinnelig utgitt i perioden 1580-1588. De to første bøkene kom i 1580, den tredje i 1588. Montaignes arbeidseksemplar med håndskrevne tilføyelser og kommentarer, det såkalte Bordeaux-eksemplaret, ligger til grunn for de fleste moderne utgivelser av verket, både på fransk og i oversettelser til tallrike språk.

"Det er fristende å foreslå Montaigne som ferielitteratur."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Medlemsvurdering:
God lesning. Forbausende aktuell. Fabelaktig oversettelse.

Ståle Ritland

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203355646
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Essais : livre second
Serie
Essays 2

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Ståle Ritland – 02.03.2016

– God lesning. Forbausende aktuell. Fabelaktig oversettelse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Essays:

Urett

Martin Wåhlberg
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv