Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Før språket

musikkfilosofiske essays

Alle med et levende forhold til musikk gis gjennom disse essays mulighetene for ytterlige opplevelsesfylde og forankring av sin musikkglede.
Kjerscow presenterer to grunnleggende forskjellige måter å møte musikken på: Ved å tenke analytisk og begrepsmessig over musikk, og da ved hjelp av språket, eller ved å la seg innta av den og la dens mening og sammenheng åpenbares intuitivt. Les mer

299,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Alle med et levende forhold til musikk gis gjennom disse essays mulighetene for ytterlige opplevelsesfylde og forankring av sin musikkglede.
Kjerscow presenterer to grunnleggende forskjellige måter å møte musikken på: Ved å tenke analytisk og begrepsmessig over musikk, og da ved hjelp av språket, eller ved å la seg innta av den og la dens mening og sammenheng åpenbares intuitivt. Begge er tankeprosesser, begrunner Kjerscow. Den ene oversetter og reduserer musikken, mens den andre lar den forbli i seg selv som før-språklig fenomen.
Intet fenomen i verden er så velegnet til å forstå den intuitive tenknings muligheter som nettopp musikken. Boken blir derved ikke bare en lovsang til musikk, men et viktig bidrag til forståelsen av den menneskelige natur.
Boken har et vell av tankevekkende og overraskende erkjennelser. Flere kjente filosofer trekkes inn i en dialog med forfatteren, bl.a. Schopenhauer, Bergson, Marcel og Heidegger . på en måte som er tilgjengelig for alle med interesse for musikk.
Erasmus-seriens redaktør Hans Kolstad har skrevet et fyldig forord til boken.

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
229
ISBN
9788279900122
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Format
22 x 14 cm
Serie
Erasmus-serien: Vidarforlagets kulturbibliotek 7

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Før språket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stoner

John Williams
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv