Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Konstruksjon og inderlighet

essays

Skarpe essays om litterær kvalitet og tekstlig fryd. Hva skaper litterær kvalitet? Hva gjør den gode litteraturen god, hvorfor oppleves noen tekster udiskutabelt som litterært sterke? Trude Marsteins essays dreier seg om det vanskelige kvalitetsbegrepet. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Skarpe essays om litterær kvalitet og tekstlig fryd. Hva skaper litterær kvalitet? Hva gjør den gode litteraturen god, hvorfor oppleves noen tekster udiskutabelt som litterært sterke? Trude Marsteins essays dreier seg om det vanskelige kvalitetsbegrepet. "Konstruksjon" og "inderlighet" betegner to blant flere begrepsmessige akser hennes essays beveger seg langs i forsøk på å kretse inn hva som utgjør de viktige kvalitetsmessige forskjellene i litteraturen, og hva som skaper den genuine fryden ved lesningen. Essayene konsentrerer seg først og fremst om den yngre norske samtidslitteraturen, men Marstein ser også på noen av modernismens klassikere og forfatterskap i den store realistiske tradisjonen. Trude Marstein er en modig og frittalende essayist som observerer skarpt og ikke er redd for å skille godt fra dårlig.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205413733
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Kunders vurdering

-
-stefan – 22.11.2004

– Trude Marstein har kortere fartstid en sine omtalte kollegaer, men er ikke desto mindre en tydelig stemme i samtidslitteraturen. Nå har hun samlet sine, for det meste, publiserte essays mellom to permer. Alle må de vel kunne sies å utforske det litterære og litterær kvalitet. En, etter hennes eget utsagn, umulige oppgave. Det ambivalente og tvetydige er det som gjør inntrykk. Rundt denne udefinerbarheten kretser disse essayene seg, likevel er de klare og tydelige. Essayene er subjektive tekster om hennes egne lesninger og opplevelser. Til tross for at hun selv hevder å ha en snever litteratursmak, vil nok disse tekstene ha allmenn interesse. Særlig spennende synes jeg det var å lese en såpass ung forfatter skrive om sine samtidige, som for eksempel Kristine Næss og Beate Grimsrud. Finnes det noe i vår samtidslitteratur som uttrykker en tidsånd ¿ så er jo Trude Marstein selv en del av den. Når hun skriver om samtidslitteraturen, blir det på en måte fra innsiden. I hvert fall virker det slik sett fra utsiden.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Konstruksjon og inderlighet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv