Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Månen over Porten

litterært og personlig

Per Petterson gir i år ut litterære og personlige tekster i samlingen «Månen over Porten». Tekstene kretser omkring det å lese litteratur og det å bli og være forfatter.

Petterson lar oss ta del i sine personlige leseopplevelser, fra han var ung gutt og helt tilfeldig fant Simone de Beauvoir i en hylle på biblioteket, og fram til i dag. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Per Petterson gir i år ut litterære og personlige tekster i samlingen «Månen over Porten». Tekstene kretser omkring det å lese litteratur og det å bli og være forfatter.

Petterson lar oss ta del i sine personlige leseopplevelser, fra han var ung gutt og helt tilfeldig fant Simone de Beauvoir i en hylle på biblioteket, og fram til i dag. Han beskriver det å møte en forfatter man beundrer, og det å komme for sent fordi man nølte med å reise, og forfatteren i mellomtiden døde. Med innlevelse og glede forteller Per Petterson om inspirasjonskilder og favoritter: Ernest Hemingway, Louis-Ferdinand Céline, Karen Blixen, Kjell Askildsen, Grace Paley, John Fante, Raymond Carver, Ola Bauer, Aksel Sandemose, Paul Bowles og flere.

Medlemsvurdering:
En bok som inspirerer til lesning. Litterært snop for alle som er glad i bøker.

Eli.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
187
ISBN
9788249520404
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Serie
Oktobers bestselgere

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Eli. – 16.09.2017

– En bok som inspirerer til lesning. Litterært snop for alle som er glad i bøker.

m
margitt – 20.12.2008

– Per Petterson skriver om forfattere som har inspirert ham. Han går grundig inn i andres forfatterskap og på hvilke måter det har vært viktig for ham å lese akkurat de forfatterne han forteller om. Han skriver også om hvordan det var han ble forfatter selv - hvor lang tid det tok, og hvor lang tid det tok før han faktisk greide å skrive noe ferdig. Han hadde så og si skuffen full av påbegynte historier og visste ikke hvordan han skulle fortsette dem - helt fram til han var noen og tredve. Han skriver i boka at det tok så lang tid for ham å bli forfatter, at han i egne øyne kanskje alltid vil føle seg som en mislykka forfatter. Han forteller om en amerikansk forfatter han drømte om å reise til og besøke. Og da han endelig fikk reist - var det for sent, forfatteren var død, Petterson "rakk ham" så og si akkurat ikke. Dette er en overraskende god bok. Les!

f
fredø – 07.12.2004

– Dette er en samling litterære og personlige tekster som kretser omkring det å lese litteratur og det å bli og å være forfatter. Petterson lar oss ta del i sine personlige leseopplevelser, fran han var ung gutt og helt tilfeldig fant Simone de Beauvoir i en hylle på biblioteket, og fram til i dag. Han beskriver det å møte en forfatter man beundrer, og det å komme for sent fordi man nølte med å reise, og forfatteren i mellomtiden døde. Med innlevelse og glede forteller han om inspirasjonskilder og favoritter. Det er en personlig og fascinerende bok som jeg gledet meg over, og som ga et levende bakteppe til forfatterens produksjon. Den er virkelig verdt å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Månen over Porten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv