Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Å lese drama

innføring i teori og analyse

Dramatikk er ikke bare noe som spilles i teateret, det er også en litterær sjanger. Lesningen av dramatekster har sine spesifikke problemer og forutsetninger. «Å lese drama» er en innføring i dramateori og -analyse. Les mer

529,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Dramatikk er ikke bare noe som spilles i teateret, det er også en litterær sjanger. Lesningen av dramatekster har sine spesifikke problemer og forutsetninger. «Å lese drama» er en innføring i dramateori og -analyse.
Her presenteres ulike innfallsvinkler for å forstå drama som litterær sjanger. Forfatterne fokuserer både på tekstens oppbygning, rommet dramaet fremføres i, språket, kulissene og kommunikasjonssituasjonen. Forskjellige former for drama diskuteres med et rikt norsk og internasjonalt eksempelmateriale. Vi møter både antikkens tragedier og komedier, de store klassikerne til for eksempel Shakespeare, Molière og Ibsen, og moderne dramatikk av blant annet Beckett, Ionesco og Fosse. Slik gir boken et representativt bilde av dramasjangeren både i tid og rom.

«Å lese drama» har etablert seg som selve grunnboka om dramasjangeren på litteraturstudier ved universiteter og høgskoler. 2. utgave er oppdatert og nyansert.

«Studenterna kommer att ha stor glädje av den i sina första kontakter med dramats historia och i sin träning i att analysera dramer.»
Birthe Sjöberg, Norsk Litteraturvitenskapelig Tidsskrift.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
208
ISBN
9788215018997
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
24 x 16 cm

Kunders vurdering

S
Studinen – 14.04.2007

– Denne innføringsboka i dramaanalyse fokuserer i første omgang på drama som tekst, og ikke som teateroppføring. Det resulterer i en del andre temaer enn det andre bøker i dramaanalyse gjerne tar opp. Boka tar for seg ulike typer drama, og skisserer dramaets og dramateoriens historie, fra Aristoteles og fram til dagens moderne tilstandsdrama. Siden det altså er dramaet som litteratur som er emnet, gis det også et apparat for å analysere de ulike sidene ved dramateksten, som sidetekst versus hovedtekst og dramaets bildespråk. Det hele er en fin innføring for de som er helt nye i faget, men de som har litt erfaring fra før har nok ikke så mye nytte av boka. Mange av de samme verkene går igjen som eksempel gjennom hele teksten, noe som kanskje gjør den enkel å følge med i, men samtidig gir det et litt smalt perspektiv.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å lese drama:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv