Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den erotiske Shakespeare

essays

Erik Bystad tegner i denne boken et portrett av en språkmester som yndet å slå om seg med vulgarismer og kjønnslige metaforer. Men mer betydningsfullt er det at Shakespeare gjennom hele sin diktning viser en genuin interesse for kjærligheten, for dens lyse og mørke sider, og for erotikk og seksualitet som kilde til humor og komedie så vel som til alvor og tragedie. Les mer

299,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Erik Bystad tegner i denne boken et portrett av en språkmester som yndet å slå om seg med vulgarismer og kjønnslige metaforer. Men mer betydningsfullt er det at Shakespeare gjennom hele sin diktning viser en genuin interesse for kjærligheten, for dens lyse og mørke sider, og for erotikk og seksualitet som kilde til humor og komedie så vel som til alvor og tragedie. Dramatikeren fra Stratford er kjærlighetsdikteren fremfor noen.

I en engasjert og tidvis personlig farget fremstilling tar Bystad utgangspunkt i Shakespeare-tekster han allerede er fortrolig med gjennom gjendiktning. Det vil ikke minst si de 154 sonettene, som han er den første som har gjendiktet i sin helhet på norsk bokmål. En rekke gåter knytter seg til denne diktsamlingen ? verdens mest berømte ? og det har avfødt en litteraturhistorisk detektivhistorie som kan synes både enestående og uten ende. Hvorfor forsvant for eksempel boken nærmest sporløst i 1609, samme år som den utkom?

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
393
ISBN
9788274884052
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Den erotiske Shakespeare
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den erotiske Shakespeare:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
682,- 749,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv