Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lyrikk

en håndbok

Denne boken presenterer og analyserer hundre og ett dikt fra norsk kanon, fra middelalderen til idag. ??Boken kan brukes på mange måter: Som utgangspunkt for mer dybdeborende analyser, som en innføring i norsk lyrikk, eller bare til allminnelig vederkvegelse. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Denne boken presenterer og analyserer hundre og ett dikt fra norsk kanon, fra middelalderen til idag. ??Boken kan brukes på mange måter: Som utgangspunkt for mer dybdeborende analyser, som en innføring i norsk lyrikk, eller bare til allminnelig vederkvegelse. ??Det finnes ingen lignende verk på norsk.Her vil lyrikk-lesere få mange åpenbaringer og lærere, elever og studenter får en nyttig oppslagsbok.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
386
ISBN
9788243006317
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
20 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

t
tonemor – 10.03.2009

– Lyrikkhåndboken inneholder som tittelen sier 101 dikt og starter med den norske middelalderballaden Draumkvedet og avslutter med Solaris korrigert fra 2004. Naturlig nok er diktene ganske varierte både når det gjelder form og tema, selv om noen tema går igjen opp igjennom samlingen som for eksempel kjærlighet og liv og død. De diktene jeg liker best er nok de som er litt "gammeldagse". Jeg er svak for middelalderballader, Wergeland, Ibsen, Øverland, Grieg, Hagerup og mange flere, og jeg er egentlig ikke så begeistret for dikt fra de siste tiårene eller dikt som jeg synes blir for moderne (både i innhold og form), selv om jeg såklart kan finne noen perler her også innimellom. Derfor blir den totale karakteren som jeg gir boka basert kun på min smak og ikke noe annet, selv om utvalget og kvaliteten på diktene sikkert gjør at boka kunne ha fortjent en høyere karakter. Men det har ikke jeg tenkt å bedømme, og ikke har jeg vel kompetanse til det heller. Uansett så synes jeg boka helt klart var verd pengene. Jeg fikk lest flere nye dikt som jeg aldri har vært borti før samtidig som jeg møtte flere gamle "kjenninger" også.

H
HKJ – 02.04.2007

– Jørgen Magnus Sejersted og Eirik Vassenden har med denne boken gitt oss en annerledes diktantologi. 101 dikt, de fleste av diktene er sentrale i den norske litterære kanon, har her fått følge av kortfattede lesninger. Kortfattede, men ikke forenklede. Boken henvender seg til et allment lesende publikum så vel som til fagfolk, men forfatterne bruker likevel i utstrakt grad litteraturvitenskapens begrepsapparat og stil. De korte lesningene skal i følge forfatterne virke åpnende og peke på mulige fortolkninger. Slike korte lesninger kan nødvendigvis ikke være uttømmende, og for de fleste diktenes vedkommende rører de kun ved overflaten, men kan, nettopp slik forfatternes intensjon formodentlig er, vise både novisen og den mer vante leser vei inn i diktet. Lesningene inneholder mange referanser til andre dikt i antologien. Dette gjør at leseren blir gjort oppmerksom på intertekstuelle referanser, men det gir også leseren muligheten å lese boka som hypertekst, for eksempel vist videre fra Garborgs "Mot Soleglad" til Mehrens "Gobelin Europa" og til Vinjes "Ved Rundarne". Slik skaper forfatterne interessante forbindelseslinjer mellom dikt fra ulike tidsepoker og i ulike sjangre, og lar diktene "snakke" med hverandre. Slik gir boken ikke bare nye innganger til enkeltdikt, men også til hele lyrikkhistorien.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lyrikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv