Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lyrikkens liv

innføring i diktlesning

Engasjert, kunnskapsrik innføring i å omgås dikt - fra hymner og sonetter til rap og rock.
«Lyrikkens liv» er en grunnbok i å omgås dikt. På en pedagogisk måte introduseres ulike lyriske sjangrer, tradisjoner og virkemidler. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Engasjert, kunnskapsrik innføring i å omgås dikt - fra hymner og sonetter til rap og rock.
«Lyrikkens liv» er en grunnbok i å omgås dikt. På en pedagogisk måte introduseres ulike lyriske sjangrer, tradisjoner og virkemidler. Boka gir oversikt over sentrale litteraturvitenskapelige begreper og presenterer verktøy for å få mer ut av diktlesningen. Gjennom et variert eksempelmateriale viser forfatterne spennvidden i den lyriske tradisjonen - lyrikkens liv. Mange av tekstene er hentet fra norsk og nordisk litteratur, men leseren vil også stifte bekjentskap med dikt fra gresk oldtid, italiensk sonettkunst, fransk prosadiktning, japansk haikudiktning, arabisk ghazal og amerikansk rapp. Utvalgte dikt blir analysert utførlig.

Denne nye utgaven er grundig gjennomarbeidet og oppdatert på grunnlag av flere års bruk i undervisning ved universitet og høgskoler. Blant annet er den tilført nytt stoff om musikklyrikk fra Bellmann til Jokke og Valentinerne.

"Boka gir en solid oversikt over alt du bør vite for å få mer utbytte av et godt dikt" Tom Egil Hverven, NRK

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
330
ISBN
9788215017013
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
22 x 17 cm

Kunders vurdering

l
litstud – 11.10.2008

– Dette er pensumboka i lyrikk som brukes på Universiteet i Oslo, på litteraturvitenskap grunnfag. Den er lettlest og oversiktelig. Har du lest litt dikt før, er du imidlertidig advart: Lista legges ganske lavt her. Alle som ikke er greske filologer glemmer navnene på alle verseføttene, og da er det greit å kunne slå dem opp. Men utover sånt synes jeg ikke case-studiene er så veldig imponerende. Som altså kanskje er bevisst, for at ting ikke skal bli for vanskelig. Den obligatoriske "rap er også litteratur" kommer, og det er som alltid flaut å se litteraturvitere bevege seg inn på det området. Altså: Greit sted å begynne, å så å slå opp i innimellom

L
Lille My – 19.04.2006

– Lyrikkens liv er en litt annerledes lyrikkbok. Der de fleste andre lignende bøker skriver korte oversikter og forteller helt kort om sjangre, får denne boka i dybden. Leseren får selvsagt se de helt klassiske kjennetegnene ved lyrikk - satt i forhold til dikt, men får også se litt mindre kjente sjangre. Spesielt interessant er det å lese om oder, som ikke er så veldig kjent i forhold til mange andre sjangre. Det er også morsomt at forfatterne tar for seg hip hop-tekster og blant annet skriver en tekstlig analyse av en tekst av Eminem. Det gjør at man føler man får noe mer igjen av å lese boka enn bare å pugge ting til prøver.

T
Torgeir Aanes – 22.08.2005

– "Lyrikkens liv" er ei innføring i diktlesning og analyse, og den gjør jobben grundig. Gode, tydelige eksempler brukes til å synliggjøre virkemidler og redskaper i lyrikken, helt fra gammel gresk diktning til moderne sjangre som rapp. Det eneste som trekker boka et hakk ned, er ei litt oppstylta og gammelmodig språkføring (men dette er forsåvidt smak og behag) og noen analyser som blir litt vel høyttravende (nok en gang, dette er nok mange uenige med meg i). Christian Janss og Christian Refsum har tross disse småproblemene skrevet ei innføringsbok som både er lettfattelig, utfordrende og egna til å vekke interesse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lyrikkens liv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv