Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Storytellers

en begrunnet antologi

Jan Erik Volds 'Storytellers' nå tilgjengelig i billigutgave.

Storytellers betyr historiefortellere, i dette tilfelle poetiske historiefortellere, altså poeter som vet å dra en historie, i dikts form. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Jan Erik Volds 'Storytellers' nå tilgjengelig i billigutgave.

Storytellers betyr historiefortellere, i dette tilfelle poetiske historiefortellere, altså poeter som vet å dra en historie, i dikts form. I denne boken - som er en blanding av diktantologi, essaysamling, gjendiktningsutvalg, illustrert poesialbum, lesebok for alle - har Jan Erik Vold samlet femten slike, fra de siste 150 år.

Utvalget strekker seg fra Wergeland og Rimbaud i forrige århundre, over kraftpoeter som D.H. Lawrence og Claes Gill, sorgpoeter som Paul Celan og Gunvor Hofmo, gledespoeter som Wallace Stevens og Ernst Orvil, frem til Inger Hagerup og Wislawa Szymborska mot slutten av 1900-tallet.

Jan Erik Vold har skrevet et essay om hver av poetene i 'Storytellers', der han redegjør for bakgrunnen til de enkelte tekstene. I disse nyskrevne kapitlene har han innarbeidet ytterligere diktoversettelser.

Lesebok for alle

Jan Erik Vold sier i sitt forord at han ønsker å "tapetsere det rom diktet vandrer i" - for å hjelpe leseren fram til den historie som selv det mest hemmelighetsfulle dikt prøver å meddele. Og han vil se norske dikt i et videre perspektiv:

"Boken 'Storytellers' lar hjemlige stemmer veksle med utenlandske, kronologisk ordnet etter diktets tilblivelsesår, i den friske forhåpning at norsk poesi, internasjonalt svakt som den står, i lykkelige stunder likevel kunne måle seg med det beste vi fant på den vestlige halvkule."
Boken er forsynt med portretter av samtlige femten poeter, tegnet av Steffen Kverneland.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
191
ISBN
9788205381704
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
23 x 22 cm
Serie
Gyldendal pocket

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Storytellers:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pust

Audun Myskja
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv