Den store sangen

kapitler av en bok om Bob Dylan

Den store sangen gir et utall spennende perspektiver på Bob Dylans verk og tankegods. Dette er en rikholdig bok som varer minst året ut for den som måtte finne den under juletreet.

, Dagbladet Terningkast 5
Den store sangen. Kapitler av en bok om Bob Dylan er en omfattende undersøkelse av Dylans sanglyrikk i lys av litterære, musikalske og kulturhistoriske kontekster. Bob Dylan ble tildelt Nobels litteraturpris 2016. Les mer
Vår pris
449,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 449,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Boka tar for seg de lange forbindelseslinjene tilbake til antikkens førskriftlige, «musiske» dikting, middelaldersk trubadurlyrikk og den postromantiske, visjonære diktingen, samt den «folkelige», amerikanske tradisjonen, med vekt både på importert ballademateriale og blues.

Hovedtesen i undersøkelsen er at Dylan er en stor kunstner som har bidratt til å fornye både poesien og populærmusikken - og til å bygge bro mellom dem. Den store sangen forsøker å vise at litteraturvitenskapen har noen av de redskapene som trengs for å forstå Dylans sanger. Men det er også et vesentlig poeng at disse redskapene alene ikke er nok. En kombinasjon av lyttende, nærlesende og kontekstualiserende tilnærminger er påkrevd for å gripe det komplekse fenomenet en Dylan-sang er.

Den store sangen er delt inn i fjorten kapitler, som i hovedsak følger Dylans karriere kronologisk. Selnes tar utgangspunkt i 1960-årene, med hovedfokus på bluesens betydning for Dylans sanglyrikk - den såkalte blues-revivalen rundt 1960, som faller sammen med starten på Dylans karriere som musiker. Selnes holder overblikk over historiske forhold, over Dylans biografi og utgivelser - også innspillinger som ikke kom med på de utgitte albumene - og gjør lesninger av enkelttekster, og skaper slik en undersøkelse av Dylans sanglyrikk som er mer systematisk enn det som har blitt gjort tidligere.

Fakta