Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dylan og diktet

«Så er den store Dylan-boka her. Skrevet på norsk av en norsk professor fra Bergen. Den er lang, tung ... og god. Usedvanlig god! Jeg gjentar: Dette er en fantastisk bok!»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Med denne boken har Erling Aadland reist en bauta over sanglyrikeren og fenomenet Bob Dylan. Dylan og diktet er et 600-siders innsiktsfullt og originalt essay, med observasjoner og fortolkninger man ikke finner andre steder. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager
Med denne boken har Erling Aadland reist en bauta over sanglyrikeren og fenomenet Bob Dylan. Dylan og diktet er et 600-siders innsiktsfullt og originalt essay, med observasjoner og fortolkninger man ikke finner andre steder. Men boken er også et oppslagsverk. Erling Aadland har imponerende nok tatt for seg hele Dylans katalog, alle studioalbum med eget materiale fra 1962 til 2020, analysert de viktigste sangene fra hvert album, og ordnet stoffet kronologisk og diskografisk.

Bob Dylan har gjennom sin seksti år lange karriere inntatt en enestående posisjon i populærkulturen, blant annet fordi han hele tiden har evnet å fange og formidle vesentlige trekk ved sin samtid. Han har skrevet 600 sanger, gitt ut 39 studioalbum, spilt mer enn 3700 konserter og solgt over 100 millioner plater.

Rolling Stone Magazine har kåret Bob Dylan til den beste låtskriveren noensinne, men først og fremst er han blant verdens fremste lyrikere, og i 2016 ble han tildelt Nobels litteraturpris.

Det er utgitt utallige bøker om Bob Dylan. Dette skyldes ikke først og fremst hans popularitet, for en rekke artister og band har solgt mer musikk enn ham. Forklaringen er at Dylan er litterær, og at hans tilhengere er lesende mennesker. Dette stiller helt spesielle krav til en Dylan-bok.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
745
ISBN
9788202756246
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Så er den store Dylan-boka her. Skrevet på norsk av en norsk professor fra Bergen. Den er lang, tung ... og god. Usedvanlig god! Jeg gjentar: Dette er en fantastisk bok!»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Erling Aadland har skrevet et imponerende verk, en mesterlig prestasjon.»

Thorstein Selvik, BOK365

«Professor Aadland regnes som den med lengst fartstid som Dylan-fortolker i Norge. Således vil nok Dylan og Diktet bli stående som et hovedverk i årene fremover.»

Dag Inge Fjeld, Puls

«Professor Aadland regnes som den med lengst fartstid som Dylan-fortolker i Norge. Således vil nok «Dylan og Diktet» bli stående som et hovedverk i årene fremover.»

Dag Inge Fjeld, Puls

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dylan og diktet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
393,- 449,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Berlin
Ny!

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 
Morovers
149,-

Morovers

André Bjerke
Innbundet 
149,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv