Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fotopoetikk

om dikt og fotografi i norsk lyrikk

Fotopoetikk. Om dikt og fotografi i norsk lyrikk er ei bok om forholdet mellom dikt og fotografi, om poetiske refleksjoner om fotografi, om hvordan fotografi som medium og som uttrykksform kan forme hvordan poeten ser og skriver, og om hvordan dikt skaper forståelse for hva fotografi er og hva det gjør. Les mer

350,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Fotopoetikk. Om dikt og fotografi i norsk lyrikk er ei bok om forholdet mellom dikt og fotografi, om poetiske refleksjoner om fotografi, om hvordan fotografi som medium og som uttrykksform kan forme hvordan poeten ser og skriver, og om hvordan dikt skaper forståelse for hva fotografi er og hva det gjør. Boka skiller mellom tre måter som fotografi kan inngå i relasjon med dikt på: fotografiske ekfraser, foto.lyrikk og fotografisk lyrikk. Gjennom teoretiske drøftinger og nærlesninger av dikt og diktbøker utforsker Fotopoetikk. Om dikt og fotografi i norsk lyrikk hvordan forholdet mellom dikt og fotografi mer bestemt kan forstås. Et av hovedargumentene i boka er at diktene kan leses som uttrykk for en fotopoetikk.
Boka tar for seg dikt som på ulike måter tematiserer fotografi, fra tidlige innskriving av en fotografisk tenkning, som hos Henrik Wergeland, Hans Thøger Winther og Aasmund Olavsson Vinje, og et fotografisk blikk, som hos Sigbjørn Obstfelder, til bruken av fotografi hos samtidspoeter som Paal-Helge Haugen, Einar Økland, Jan Erik Vold, Cecilie Løveid, Hanne Bramness og Tomas Espedal. Ett kapittel er viet dikt av nyere poeter som Ingvild Lothe, Auden Mortensen, Isabell El-Melhaoui og Crispin Gurholt.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
230
ISBN
9788270998944
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
23 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fotopoetikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ut
99,-

Ut

Mikkel Soya Bølstad
Innbundet 
99,- 369,-
 

Bål

Yngve Ryd
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv