Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Selected Poems

Presents poetry drawn from the author's experiences, particularly of the war years and the loss of his parents in the death camps. Les mer

189,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager
Presents poetry drawn from the author's experiences, particularly of the war years and the loss of his parents in the death camps.

Detaljer

Forlag
Penguin Classics
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
368
ISBN
9780140189209
Utgivelsesår
1996
Format
20 x 13 cm

Kunders vurdering

i
indi – 02.09.2009

– I samlingen "Selected Poems" finner vi et utvalg av Paul Celans dikt. Hans diktning springer ut av, og må leses i sammenheng med, de grufulle sporene jødeutryddelsene under andre verdenskrig satte i ham. Begge hans foreldre ble drept og han selv ble deportert til konsentrasjonsleir. På tysk, hans mors språk og samtidig hennes morders språk, har han forsøkt å skape et nytt språk, et eget spåk, for å uttrykke erfarnger som ligger utenfor språket. Noen ganger er Holocaust-tematikken åpenbar, andre ganger er døden bare en fornemmelse. Diktene til Celan er svært særpregede og krevende å lese. Selv om bildene i diktene er enkle, er betydningen ofte kompleks, og jeg hadde ofte vanskelig for å forstå hva forfatteren ville si. Likevel er det dikt som rører ved en streng, og som får deg til å lese dem flere ganger for å få med deg betydninger som unnslipper deg. Det nyskapende språket, og den måten forfatteren behandler teksten på er spennende og utfordrende. Jeg lærte meg etter hvert til å like diktene hans svært godt, de er virkelig verd å prøve seg på.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Selected Poems:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv