BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Axel

fra smokken til ovnen - storyen om Axel Jensen

«Beretningen har et engasjement, en språklig lekenhet og en oversikt som imponerer.»

Jon P. Knudsen, Fædrelandsvennen

AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. AXEL forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
AXEL er den første uautoriserte biografien om dette enestående kunstnerlivet. AXEL forteller om hvilke ideer og begivenheter som skapte ham, og om Axels eget bidrag til å skape den verdenen vi har rundt oss i dag.

Axel var den siste av sitt slag. Nei, den eneste.

Axel Jensen (1932-2003) var arvingen til et kjøttimperium som vendte ryggen til pølsene og i stedet ble opprører, eventyrer, sjømann og forfatter. En fluktvei, kalte han det. Han oppfattet seg som en outsider, både i den velstående familien og i skolemiljøet på Oslos vestkant, men han forble også en outsider i det litterære Norge - selv om han regnes som en av etterkrigstidens mest sentrale og nyskapende forfattere.

Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr som ofte gikk i ett med hans egne bøker. I livet og som forfatter var han en nomade og en kosmopolitt. «Hjem» var et fremmedord for Axel. Han var rusmisbruker, voldelig, en lystløgner, kronisk upålitelig i pengesaker og fullstendig uegnet som ektemann og far.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202651121
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Axel
Priser
Brageprisen Sakprosa 2019

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Beretningen har et engasjement, en språklig lekenhet og en oversikt som imponerer.»

Jon P. Knudsen, Fædrelandsvennen

«Det er så frekt, fortettet og flott.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Torgrim Eggen har utført en bragd med denne biografien; det har vært en skakende og underholdende reise i det trøblete livet til den geniale råtassen.»

Stein Roll, Adresseavisen

«En god story om et ekstremt liv»

Sindre Hovdenakk, VG

«[...] Jensens kamp med seg selv og med verden omkring, blir brutalt og levende skildret i Torgrim Eggens formidable biografi. Det er en utvilsom bragd Eggen har utført. Forfatterskapet presenteres i full bredde, inkludert de uferdige prosjektene. Vi får også detaljerte skildringer av hans talløse romantiske forhold og de ville prosjektene han prøvde å iverksette. [...] Det er besettende moro og dypt rystende å lese denne biografien.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Axel Jensen - fra smokken til ovnenTorgrim Eggen balanserer i en lesefest av en biografi på stram line mellom Axel Jensens liv og verk. [...] Eggen trenger bak mytene og skiller mellom fakta og fiksjon uten å bli kjedelig. Han har funnet nye interessante ting i Jensens etterlatte papirer og intervjuet familie, venner og bekjente. Resultatet har blitt en pageturner.»

Eivind Tjønneland, Ny Tid

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Axel:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv