BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Axel

fra smokken til ovnen - storyen om Axel Jensen

«Torgrim Eggen har utført en bragd med denne biografien; det har vært en skakende og underholdende reise i det trøblete livet til den geniale råtassen.»

Stein Roll, Adresseavisen

Den første biografien om forfatteren Axel Jensen som døde i 2003, 71 år gammel. Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr, og Torgrim Eggen har som den første samlet trådene til dette enestående kunstnerlivet. Les mer

499,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den første biografien om forfatteren Axel Jensen som døde i 2003, 71 år gammel. Jensens liv ble et fantastisk, kaotisk og myteomspunnet eventyr, og Torgrim Eggen har som den første samlet trådene til dette enestående kunstnerlivet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202658045
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Axel
Priser
Brageprisen Sakprosa 2019

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Torgrim Eggen har utført en bragd med denne biografien; det har vært en skakende og underholdende reise i det trøblete livet til den geniale råtassen.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Det er så frekt, fortettet og flott.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Beretningen har et engasjement, en språklig lekenhet og en oversikt som imponerer.»

Jon P. Knudsen, Fædrelandsvennen

«[...] Jensens kamp med seg selv og med verden omkring, blir brutalt og levende skildret i Torgrim Eggens formidable biografi. Det er en utvilsom bragd Eggen har utført. Forfatterskapet presenteres i full bredde, inkludert de uferdige prosjektene. Vi får også detaljerte skildringer av hans talløse romantiske forhold og de ville prosjektene han prøvde å iverksette. [...] Det er besettende moro og dypt rystende å lese denne biografien.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«En god story om et ekstremt liv»

Sindre Hovdenakk, VG

«Axel Jensen - fra smokken til ovnenTorgrim Eggen balanserer i en lesefest av en biografi på stram line mellom Axel Jensens liv og verk. [...] Eggen trenger bak mytene og skiller mellom fakta og fiksjon uten å bli kjedelig. Han har funnet nye interessante ting i Jensens etterlatte papirer og intervjuet familie, venner og bekjente. Resultatet har blitt en pageturner.»

Eivind Tjønneland, Ny Tid

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Axel:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv