Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Camilla Collett

ungdom og ekteskap

I 2013, to hundre år etter at Camilla Collett ble født, foreligger en revidert og utvidet versjon av Torill Steinfelds biografi om henne.
Boka tar for seg Camilla Colletts liv fram til hun utgav Amtmandens døttre i 1850-åra. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag
I 2013, to hundre år etter at Camilla Collett ble født, foreligger en revidert og utvidet versjon av Torill Steinfelds biografi om henne.
Boka tar for seg Camilla Colletts liv fram til hun utgav Amtmandens døttre i 1850-åra. Vi følger oppveksten på Eidsvoll, ungdomstiden med opphold i Christiansfeld, Christiania, Paris, Hamburg og København og ekteskapet med Jonas Collett. En rød tråd er Camilla Wergelands selvoppdragelse og utvikling som skribent, en annen hennes vennskap og kjærlighetsliv. Skriften og livet flettes sammen, særlig gjennom forholdene til Emilie Diriks og Jonas Collett. Det hele settes inn i en bred kulturhistorisk ramme.

Camilla Collett kalte selv Amtmannens døtre for et bidrag til en fedrelandsk "Kvindehjertets Historie". Biografien følger opp denne ideen, men setter hennes egen dannelseshistorie inn i en europeisk sammenheng.Torill Steinfeld er professor i nordisk litteratur og norskdidaktikk, Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo. I 1996 utga hun Den unge Camilla Collett - et kvinnehjertes historie. Denne nye boka er en revidert og utvidet utgave av 1996-boka.

Sagt om forrige utgave:

«Imponerende Camilla Collett-biografi.» Karsten Alnæs, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
485
ISBN
9788205430075
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Camilla Collett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv