Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kjærlighet og mørke

en biografi om Marie Hamsun

«Anne Hege Simonsen har utvilsomt skrevet den definitive biografien om Marie Hamsun.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Hvordan kunne den unge skuespillerinnen Marie Andersen falle for den langt eldre, og etter hvert sjalu og kontrollerende Knut Hamsun? Med Anne Hege Simonsens biografi trer nå Marie Hamsun ut av den verdenskjente forfatterens skygge. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Hvordan kunne den unge skuespillerinnen Marie Andersen falle for den langt eldre, og etter hvert sjalu og kontrollerende Knut Hamsun? Med Anne Hege Simonsens biografi trer nå Marie Hamsun ut av den verdenskjente forfatterens skygge. 

Biografien starter i Elverum, der Anne Marie Andersen ble født i 1881, og ender med hennes død på Nørholm utenfor Grimstad i 1969. Tiden i Nordland var Maries lykkeligste periode i livet. Da Knut flyttet henne og familien til Nørholm, opplevde hun det som et svik. 

Tidligere upublisert materiale og ukjente brev fra Marie belyser ekteparets lidenskapelige kjærlighet. Kildene viser også hvordan mellomkrigstiden og nasjonalsosialismen formet henne ideologisk. Marie var overbevist nazist selv etter krigen. 

Denne første helhetlige biografien over hennes liv viser Marie Hamsun som en selvstendig samfunnsaktør og som en respektert forfatter med egen karriere - men vil også bidra til å kaste et nytt lys over ektemannen og deres turbulente samliv. 

 

Detaljer

Forlag
Res publica
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
372
ISBN
9788282260718
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Anne Hege Simonsen har utvilsomt skrevet den definitive biografien om Marie Hamsun.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Nyanserikt portrett av en intelligent og egenrådig kvinne. [...] Simonsen fører en lett og elegant penn [...] I «Kjærlighet og mørke» trer Marie Hamsun frem som en oppvakt og egenrådig skikkelse." Gro Jørstad Nilsen, BT

"Sterk biografi om Marie Hamsun Kvifor skal vi vite meir om Marie Hamsun? Biografien «Kjærlighet og mørke» gjev svar på spørsmålet. [...] Det er sterkt, tankevekkande og velskrive." - Marta Norheim, NRK

«Anne Hege Simonsen gir et høyst sammensatt bilde av Marie Hamsun, og det er bra. Kjærlighet og mørke er dermed blitt en svært interessant biografi.» . Kathleen Rani Hagen, Fedrelandsvennen, terningkast 5»

«Et sterkt og tidvis overraskende bilde av en av den norske litteraturhistoriens mest demoniserte kvinner». . Frode Lerum Boasson, Morgenbladet»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjærlighet og mørke:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv