Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Leseren

en samtale med Henning Hagerup

«Sterkt om liv, død og litteratur.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Henning Hagerup (f. 1959) regnes som en av de fremste kritikerne og essayistene i sin generasjon. Han har gjort skjønnlitteraturen til sin livsoppgave, og hans leseradius er enorm: fra romantisk poesi til Walter Benjamin, fra Prøysen til Baudelaire, fra Dante til Donald, fra romerske satirer via spøkelseshistorier til moderne klassikere. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Henning Hagerup (f. 1959) regnes som en av de fremste kritikerne og essayistene i sin generasjon. Han har gjort skjønnlitteraturen til sin livsoppgave, og hans leseradius er enorm: fra romantisk poesi til Walter Benjamin, fra Prøysen til Baudelaire, fra Dante til Donald, fra romerske satirer via spøkelseshistorier til moderne klassikere.

"Leseren. En samtale med Henning Hagerup" er et nærgående portrett av en kritiker, skribent og oversetter som forener historisk kunnskap med et aktivt syn på den nye litteraturen, som standhaftig forsvarer diktningens metafysiske og politiske dimensjoner, og som viser oss hvordan den gode litteraturen alltid utvider virkelighetsbegrepet. Dette er samtaler som hyller lesningen som kilde til stadig større forestillingskraft, livsglede og innlevelse i andre menneskers tilværelse.

Med årets bok følger Alf van der Hagen opp sine kritikerroste samtalebøker med Kjell Askildsen og Dag Solstad.

Medlemsvurdering:
Jeg visste nesten ingen ting om Henning Hagerup før jeg leste denne samtaleboka av Alf van der Hagen. Men etter å ha lest van der Hagens samtalebøker med Dag Solstad og Kjell Askildsen, var jeg ikke et øyeblikk i tvil om at jeg også måtte lese denne. Jeg angrer ikke, for å si det sånn. Boka er helt fantastisk, og må anbefales på det aller sterkeste. For min del kunne den godt vært enda lengre.

Kjartan Bevanger

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249518166
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sterkt om liv, død og litteratur.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«En åndfull samtale som det virkelig er verdt å lytte til … Alf van der Hagen får oss virkelig til å se dette mennesket, og tenke at det er godt for oss alle at han er der.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«... grundig og entusiastisk samtale om den europeiske sivilisasjonens mest betydningsfulle diktverk ... Leseren kombinerer intellektuelle samtaler om store spørsmål med godmodig litterært sladder. Men boken rommer også en beretning om et liv med mange kriser og restitusjoner, av både privat og arbeidsrelatert art ... Leseren tegner et komplekst, levende og helhetlig bilde av [Hagerup]»

Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«forbausende spennende lesning . enhver som selv har vært glad i bøker, som har likt å snakke om bøker og rundt bøker, vil finne en anledning til å delta i samtalen»

BJØRN GABRIELSEN, DAGENS NÆRINGSLIV

Kunders vurdering

K
Kjartan Bevanger – 24.01.2020

– Jeg visste nesten ingen ting om Henning Hagerup før jeg leste denne samtaleboka av Alf van der Hagen. Men etter å ha lest van der Hagens samtalebøker med Dag Solstad og Kjell Askildsen, var jeg ikke et øyeblikk i tvil om at jeg også måtte lese denne. Jeg angrer ikke, for å si det sånn. Boka er helt fantastisk, og må anbefales på det aller sterkeste. For min del kunne den godt vært enda lengre.

E
Elisabeth – 19.11.2018

– Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leseren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv