Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Refrenger

tekster om stemmer og avtrykk

«Muskalske medrivande tekstar som festar seg på hjernen, om songar, litteraturen og livet»

Maria Horvei, Klassekampen

«Refrenger» består av en rekke essays som kretser om sanger og stemmer, lytting og litteratur, identitet og biografi. Pedro Carmona-Alvarez skriver om sin egen familie, om deres flyktninghistorie, og om hvordan musikk og nostalgi utvider og sementerer kollektiv og individuell hukommelse. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
«Refrenger» består av en rekke essays som kretser om sanger og stemmer, lytting og litteratur, identitet og biografi. Pedro Carmona-Alvarez skriver om sin egen familie, om deres flyktninghistorie, og om hvordan musikk og nostalgi utvider og sementerer kollektiv og individuell hukommelse. Her utforskes barnesangenes univers via søvnfigurer og historie, og amerikansk sangtradisjon via sangere som Mercedes Sosa, Bob Dylan, Leonard Cohen og Bruce Springsteen. Litteraturens dannende kvaliteter diskuteres via møter med Simone Weil, Alejandra Pizarnik, Anne Carson, Medusa, Roberto Bolaño, Gabriel García Márquez.
«Refrenger» er en bok om ekkoer og gjenklanger, hukommelse, død, vold og historie.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
301
ISBN
9788205541283
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
19 x 12 cm
Serie
Semikolon

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Muskalske medrivande tekstar som festar seg på hjernen, om songar, litteraturen og livet»

Maria Horvei, Klassekampen

«Essayenes styrke ligger i forfatterens kulturelle overblikk og analytiske sensibilitet, kombinert med hans evne til innlevelse og personlige fortolkning av stoffet han arbeider med. Boken er full av gode eksempler på dette, og jeg likte særlig godt lesningene av den chilenske forfatteren Roberto Bolaño og av Bruce Springsteen. [...] At fortellinger om eksil- og flyktningetilværelser er brennaktuelle i dag, er nesten unødvendig å si.»

Johannes Tessem Jystad, Litterært kollektiv

«Flere av tekstene er rørende, som 'Onkel Tupelo', der Carmona-Alvarez beskriver tenåringsselvets 'nødvendige transaksjoner' med foreldrene; å bli kalt inn til stua for å spille gitar og synge chilenske sanger for foreldrenes gjester: 'Hent gitaren, sa min mor. Denne sangen må du lære deg, sa min far. Og så gjorde jeg det'. Alt av ungdommelig identitetskrise og ambivalens kollapser liksom i bildet av tenåringsgutten som gjør akkurat som han blir bedt om. Det er fint.»

Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet

«Pedro Carmona-Alvarez skriver åpne og personlige tekster som reflekterer over hva som gjør kunst betydningsfull. [...] Blandingen av essayistikk og oppvekstskildring har gjort Refrenger til en vellykket litterær hybrid, og den henger bedre sammen enn essaysamlinger vanligvis gjør.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Refrenger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Veggen

Marlen Haushofer
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv