Birkenes - Vidar Haslum

Birkenes

5 : Stedsnavn i Birkenes

; Birkenes historielag (Utgiver)

Navnegransking er et fagfelt som har stor allmenn interesse og som til- trekker seg mange slags lesere. Stoffet i denne boka er derfor tilrettelagt slik at forskjellige brukergrupper skal kunne ha best mulig nytte av det. Les mer
Vår pris
637,-
Spar
63,-

Veil. pris: 700,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 637,-
Spar: 63,-

Veil. pris: 700,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Navnegransking er et fagfelt som har stor allmenn interesse og som til- trekker seg mange slags lesere. Stoffet i denne boka er derfor tilrettelagt slik at forskjellige brukergrupper skal kunne ha best mulig nytte av det. Ikke bare for navnegranskere, språkforskere og lokalhistorikere, men også for grunneiere, turgåere, andre arealbrukere, arealplanleggere og kulturhistorisk interesserte.

Boka er inndelt i tre deler. Første delen handler om forberedelsene, hva det er viktig å tenke på når en går i gang med en innsamling av dette slaget. Andre delen presenterer resultatet av innsamlingen. Tredje delen sammenfatter resultatet.

I første del, Forarbeidet - som er en innledning, forteller forfatteren om hvordan arbeidet kom i gang og utviklet seg. Deretter følger opplysninger om stedsnavn i tidligere innsamlinger og i historiske kilder, og det blir gjort greie for ulike metodeproblemer knyttet til det å samle inn navn. Så blir det opplyst om hvordan stoffet i hoveddelen er ordnet, for å gjøre det lettere for leserne å finne fram i boka.

I andre del, Innsamlingen - som er hoveddelen, blir de enkelte navn pre- sentert gard for gard, der kapitlene er ordnet etter matrikkelen. I begynnelsen til hvert kapittel blir det opplyst noe om hvordan innsamlingen ble gjennomført. Mange kjentfolk får komme til orde med sine kunnskaper, og tekstene er rikt illustrert med bilder. Så selv om boka er skrevet for alle, er stoffet i hoveddelen tilrettelagt slik at det skal være lett for birkenesingene å kunne kjenne seg igjen.

I tredje og siste del, Etterarbeidet - som er en sammenfattende oversikt, blir navnetilfanget analysert med henblikk på den språklige uttrykks- siden og innholdssiden, og på brukssiden. Bakerst er navnene samlet i et alfabetisk register.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Novus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 791
ISBN: 9788283900965
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 18 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger