Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dyrenes by

hover, klover og klør i Kristiania 1859-1925

Storbyen Oslo er bygget på ryggen til dyrene. Ingen annen by i Europa vokste fortere enn Kristiania i årene rundt 1900. Veksten ble drevet fram av hestens muskelkrefter: På det meste var nærmere ti tusen hester i Kristiania involvert i arbeidet med å dytte og dra, trekke og transportere storbyens maskineri. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 424,-
Storbyen Oslo er bygget på ryggen til dyrene. Ingen annen by i Europa vokste fortere enn Kristiania i årene rundt 1900. Veksten ble drevet fram av hestens muskelkrefter: På det meste var nærmere ti tusen hester i Kristiania involvert i arbeidet med å dytte og dra, trekke og transportere storbyens maskineri. I tillegg skulle de voksende befolkningsmassene forsynes med melk og kjøtt. Storfe ble drevet til byen fra alle kanter - og de industrielle slakteriene ble en del av bybildet. Samtidig fordrev storbyen dyrene. Ornitologer og dyrevernere bekymret seg særlig over alle fuglene som ble fanget og jaget, utbyttet og utryddet som følge av byveksten.

Vi pleier å forbinde modernisering med maskiner og industri, med motorer og elektriske lys. I Dyrenes by forteller etnologen Liv Emma Thorsen en ny og annerledes historie om fremveksten av det moderne Norge. De enorme forandringene i det norske samfunnet i tiårene rundt 1900 var utenkelig uten dyrene. I dag snakker vi stadig mer om det tette og spenningsfylte forholdet mellom natur og kultur, dyr og mennesker. Liv Emma Thorsen viser hvordan disse spenningene lå til grunn for moderniseringen fra begynnelsen av - og hvordan forholdet til dyrene har blitt fortrengt fra den tradisjonelle fortellingen om det moderne Norge. Dyrenes by er nyskapende historieskriving - og et viktig bidrag til forståelsen av den livsformen som kalles moderniteten.

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
351
ISBN
9788232803019
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dyrenes by:

Gardsliv

Live Svalastog Skinnes
Innbundet 
409,- 449,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv