Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Elverum 1940

den skjulte fienden

«Det er et imponerende arbeid Vegard Sæther har gjort her [...]. Krigshistorie på høyt nivå! Dette er virkelig anbefalt lesning.»

Einar Holst Clausen, Offisersbladet

Etter den tyske bombingen av Elverum 11. april, så var det 35 familier som hadde mistet sine aller kjæreste. Krigen kom med en slik intensitet og voldsomhet at mange mennesker også ble psykisk og fysisk såret for livet. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Etter den tyske bombingen av Elverum 11. april, så var det 35 familier som hadde mistet sine aller kjæreste. Krigen kom med en slik intensitet og voldsomhet at mange mennesker også ble psykisk og fysisk såret for livet. Bombingen av Elverum har av mange blitt karakterisert som en ren tysk terrorbombing og en hevnaksjon på grunn av kongens Nei. Elverum var et militært sentrum på Østlandet og et av få steder i landet som etter den tyske invasjonen fremdeles kunne ta imot og mobilisere soldater. Det var derfor livsviktig at Elverum ble forsvart slik at dette kunne skje. Like viktig var det for tyskerne å hindre at det skulle skje! For første gang vil de militære disposisjonene for dette viktige frontavsnittet belyses, og videre kommer fortellingen tett på alle feilaktige rykter som svirret og som var medvirkende til flere feilvurderinger fra militært hold. Den unge jenta Ingeborg Krog belyser historien om de mange som mistet livet 11. april. I likhet med mange unge kvinner var Ingeborg aktiv som lotte, og hadde et brennende engasjement for oppgaver som kunne relateres til den norske hæren på Elverum. Hun ble den første norske lotten som mistet livet under 2. verdenskrig, i tjeneste for konge og fedreland.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202682538
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er et imponerende arbeid Vegard Sæther har gjort her [...]. Krigshistorie på høyt nivå! Dette er virkelig anbefalt lesning.»

Einar Holst Clausen, Offisersbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elverum 1940:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv