Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Heime

ei reise attende til barndom og oppvekst i Hallingdal

«. Det er en bevegende historie du har skrevet. Dalane Tidende.»

Birgitte B

Boka er ei tidsreise der vi i starten blir vi kjent med historien til forfatteren sin mor og far tidlig på 1900-tallet, før god plass gis til oppvekst og barndom etter 1940 i Hallingdal. Tekstene er velskrevet og levende, og tegner et realistisk og for mange gjenkjennelig bilde av hvordan livet artet seg på en fjellgård på 50-tallet. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Boka er ei tidsreise der vi i starten blir vi kjent med historien til forfatteren sin mor og far tidlig på 1900-tallet, før god plass gis til oppvekst og barndom etter 1940 i Hallingdal. Tekstene er velskrevet og levende, og tegner et realistisk og for mange gjenkjennelig bilde av hvordan livet artet seg på en fjellgård på 50-tallet. Rik på detaljer bl.a. om tun og gard, stølsliv, tjenestefolk, julefeiring, aktiviteter og skolegang. Og om turer til Oslo med alt fra salg av kyr til det første bilkjøpet. Med sju barn og få tekniske hjelpemidler skildres også slitet og hverdagen til husmødre i etterkrigsårenes Norge. Vi får også et nært innblikk i en emissær sin hverdag, datidens åndssvakeomsorg, og kan lese autentiske amerikabrev fra 60-tallet.

Det som slår en ved lesning av denne boken er det store antall bilder og illustrasjoner forfatteren har samlet, noe som gir et levende og nært innsyn i dagligliv og samfunn både fra hennes egen og foreldrenes samtid.
«Mamma, hvorfor har du ikke fortalt dette før?» står det å lese på baksiden. Et spørsmål mange har hatt i tankene i forbindelse med egne foreldres barndom. Her ble gjenopplevelsen påtagelig - en reise tilbake til en tid og med en historie det er verd å ta vare på og gi videre til nye generasjoner, slik forfatteren her gjør med stor innlevelse.

Detaljer

Forlag
Serubabel
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
236
ISBN
9788299811149
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Heime
Format
26 x 21 cm

Anmeldelser

«. Det er en bevegende historie du har skrevet. Dalane Tidende.»

Birgitte B

«Hun ga ut boka «Heime» i 2016 (nytt revidert oppplag i 2017) til gode anmeldelser og varmende omtale. Et åpent og fint tilbakeblikk til en tid og en oppvekst landgt unna våre moderne tider i 2018. Her kan man enten mimre til egen oppvekst med andre hverdager enn i dag, eller få et godt innblikk i hvordan de i tidligere generasjoner hadde det. Norli Herkules, Skien»

«. Jeg har nå lest boka fra perm til perm. TAKK. Har en far som forteller svært lite fra barndommen. Takket være deg har jeg nå fått et innblikk i en forsvunnet tid. Jeg har et hav av følelser etter å ha lest boka. Tusen takk for at du har gjort det mulig å få et innblikk.»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Heime:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Strikk

Lene Holme Samsøe
Innbundet 
399,- 439,-

Knivtid

Kim Hiorthøy
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv