Hundre år i endring

verftet på Stord 1919-2019

; Martin Byrkjeland ; Trond Holmen Erlien ; Hans-Jakob Ågotnes ; Eva-Marie Tveit

På Kjøtteinen, sør for Leirvik på Stord, vart det starta opp ein sildoljefabrikk i 1919. Frå byrjinga av 1950-åra og til midten av 1970-åra blei skipsbygging den sentrale aktiviteten. Så bråstarta eit vidare liv som offshoreverft. Les mer
Vår pris
569,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 569,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

På Kjøtteinen, sør for Leirvik på Stord, vart det starta opp ein sildoljefabrikk i 1919. Frå byrjinga av 1950-åra og til midten av 1970-åra blei skipsbygging den sentrale aktiviteten. Så bråstarta eit vidare liv som offshoreverft.




Denne boka fortel om korleis verksemda og dei tilsette på Kjøtteinen stadig har tilpassa og utvikla seg i møte med skiftande konjunkturar og eigarskap. Historia blir både sett frå leiar og tilsette sin synsstad, og i høve til produksjon, arbeidsmiljø og lokalsamfunnet.




Knut Grove, forskar I, historikar, NORCE Samfunn.

Martin Byrkjeland, frittståande historikar.

Trond Holmen Erlien, førsteamanuensis i arbeidslivshistorie, Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap, Universitetet i Bergen.




Hans-Jakob Ågotnes, professor i kulturvitskap, Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap, Universitetet i Bergen.




Eva-Marie Tveit, frittståande kulturvitar.


Fakta