Lofotnavn - Eli Johanne Ellingsve

Lofotnavn

fra Røst til Raftsundet

Naturen i Lofoten er skiftende, dramatisk og inspirerende. Stedsnavna forteller om hvordan folk har sett og skildret havet og øyene, tatt landskapet i bruk og utnyttet det til livberging gjennom århundrer. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Naturen i Lofoten er skiftende, dramatisk og inspirerende. Stedsnavna forteller om hvordan folk har sett og skildret havet og øyene, tatt landskapet i bruk og utnyttet det til livberging gjennom århundrer.

Visste du at vi kan takke erkebiskop Aslak Bolt i Nidaros (1428-1450) for at vi tror stedet Ballstad har navn etter en mann ved navn Baldrekr eller at spor i stedsnavna tyder på at den samiske bosetningen i Lofoten har vært større enn tidligere antatt?
Visste du at budeia og gjeterjenta Andrine Andersen har fått et varig minnesmerke i Ramsvika gjennom navnet Andrineveien?

I denne boka finnes nær 1000 navn på og rundt øyene. Navna forteller også sitt om dem som tok området i bruk - hva de så, hva de tenkte, hva de opplevde, hva de fikk til. Boka vender seg til folk med interesse for kultur og tradisjon, og med blikk for natur og landskapsformer. Den inneholder mer enn 400 artikler i alfabetisk rekkefølge, med et navneregister som gjør det enkelt å finne fram til de navna som er omtalt. Boka er også rikt illustrert med samtidsbilder og historiske motiver.

Eli Johanne Ellingsve (f. 1952) har studert språk og historie (dr.art. 1999), og vært tilknyttet universitetene i Oslo, Bergen og Trondheim, og har jobbet i videregående skole og som redaktør i Norsk Ordbok. Hun har vært stedsnavnkonsulent i Midt-Norge for Språkrådet, norsk representant i Den Internasjonale Gassunionens ordbokskomité, og faglig leder for flere prosjekt for innsamling og digitalisering av stedsnavn i Midt-Norge og Nord-Norge.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Orkana
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 191
ISBN: 9788281044562
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger