Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Namn langs Orkla

namnehistorie frå Orkelsjøen til Orkedalsøren

«Forfatterne inviterer leseren med på en klukkende, sildrende, rennende, fossende, brølende tur langs livsnerven vår innlagt besøk på gårder, småbruk, villabruk og industri . ei reise i lokalhistorie og navn- og språkhistorie.»

www.meldal.no

Orkla utgjer sjølve livåra i eit gammalt kulturlandskap, og stadnamna omkring elva gjev oss verdifulle innblikk i dei fellesskapane som har levd og verka her gjennom tidene. Denne boka byr på ei reise i tekst og bilde nedetter Orkladalen, frå Orkelsjøen på høgfjellet til osen i Orkdalsfjorden. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 331,-
Orkla utgjer sjølve livåra i eit gammalt kulturlandskap, og stadnamna omkring elva gjev oss verdifulle innblikk i dei fellesskapane som har levd og verka her gjennom tidene. Denne boka byr på ei reise i tekst og bilde nedetter Orkladalen, frå Orkelsjøen på høgfjellet til osen i Orkdalsfjorden. Undervegs stoppar vi opp og ser nærare på noko av det store namnemangfaldet.

Stadnamna er merkelappane folk har bruka for å orientere seg i landskapet. Med utgangspunkt i eit utval namn av mange slag - bygder, gardar, elvar og mindre stader - greier forfattarane ut om opphav og tyding og set namna i samband med allmennhistoria. Lesaren kan møte kjende og ukjende stader og lære meir om dialekt, kvar namna kjem frå, og korleis norsk heng saman med andre språk.

Båe forfattarane har vakse opp nokre steinkast frå Orkla og arbeider som professorar i nordisk språkvitskap på Noregs teknisk-naturvitskaplege universitet (NTNU) i Trondheim. Ivar Berg (fødd i Meldalen i 1982) har arbeidd særleg med eldre språkhistorie, mens Stian Hårstad (fødd i Rennebu i 1977) har skrive mest om språkforhold i moderne tid.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
196
ISBN
9788283051025
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
23 x 22 cm

Anmeldelser

«Forfatterne inviterer leseren med på en klukkende, sildrende, rennende, fossende, brølende tur langs livsnerven vår innlagt besøk på gårder, småbruk, villabruk og industri . ei reise i lokalhistorie og navn- og språkhistorie.»

Anne Mari Svinsaas, www.meldal.no

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Namn langs Orkla:

Lofotnavn

Eli Johanne Ellingsve
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
481,- 529,-

Gulosten

Kristian Krohg-Sørensen
Paperback 
280,-
 

Logg inn

Handlekurv