Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Under Trondheim

fortellinger fra bygrunnen

Under Trondheims gater og bygninger ligger byens historie lag på lag. Brostein, mur og asfalt skjuler den spennende fortellingen om våre forfedre og hvordan de levde. Nidarneset ble skapt i møtet mellom elven Nid og den langstrakte Trondheimsfjorden. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 331,-
Under Trondheims gater og bygninger ligger byens historie lag på lag. Brostein, mur og asfalt skjuler den spennende fortellingen om våre forfedre og hvordan de levde. Nidarneset ble skapt i møtet mellom elven Nid og den langstrakte Trondheimsfjorden. I begynnelsen var Nidarneset en halvøy dekket av busker og strandvegetasjon. I middelalderen lå en av Norges største og viktigste byer her: Nidaros, senere kalt Trondheim.
I denne boken er det menneskene på Nidarneset som står i sentrum. Fortellingen starter da de første bøndene tar halvøya i besittelse, og fortsetter med fremveksten av bysamfunnet under Olav Haraldsson. Historien ender med et innsyn i hverdagslivet mot slutten av middelalderen, omkring 1550. Livet i byen var preget av svartedauden, gjenreisning og stadige pestutbrudd. Hvordan formet menneskene Nidarneset? Hvordan kan gjenstander og rester etter hus, gater, brønner og brygger si oss noe om Nidarneset og om byens fortid? Med utgangspunkt i fysiske spor fra mer enn 2500 års liv og virke i elvemunningen viser forfatter og arkeolog Axel Christophersen vei under Trondheim.
Boken er rikt illustrert med bilder av funn fra bygrunnen og skisser av livet slik det kan ha fortonet seg. Det er nesten så du kjenner luktene og hører lydene fra handelsbodene i Kaupmannastretet. Bli med under Trondheim!

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
415
ISBN
9788283050875
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Under Trondheim
Format
28 x 22 cm
Serie
Det Kongelige norske videnskabers selskab. Skrifter 3-2020

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Under Trondheim:

T-banen

Erlend Grøner Krogstad
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sekten

Camilla Läckberg
Paperback 
199,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv