Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fra lov til rett

Fra lov til rett handler om rettens rolle i samfunnet.

Boken forklarer grunntrekk ved rettsstaten, rettsregler, hvorfor vi trenger slike regler og hvordan lov og rett blir til. Fremstillingen gir en grunnleggende innføring i juridisk metode, og begreper som rettskilder, rettskildeprinsipper og rettsanvendelse blir forklart og satt i sammenheng. Les mer

629,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Fra lov til rett handler om rettens rolle i samfunnet.

Boken forklarer grunntrekk ved rettsstaten, rettsregler, hvorfor vi trenger slike regler og hvordan lov og rett blir til. Fremstillingen gir en grunnleggende innføring i juridisk metode, og begreper som rettskilder, rettskildeprinsipper og rettsanvendelse blir forklart og satt i sammenheng. Forfatterne viser at metoden er et svar på rettens grunnleggende utfordringer i samfunnet. En av disse utfordringene er internasjonalisering av retten. Forfatterne løfter frem samspillet mellom nasjonal og internasjonal rett, inkludert EØS-rett, og forklarer blant annet hvilken betydning avgjørelser i EU-domstolen og Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har for norsk rett.

Boken gir en innføring i juridisk tenkemåte for jusstudenter, men bidrar også med nye perspektiver til diskusjonen om rettens rolle i samfunnet, som kan være av interesse for andre.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
457
ISBN
9788205546745
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Fra lov til rett
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fra lov til rett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv