Rett frem - Anine Kierulf

Rett frem

Rettsstaten bygger på at vi har sånn noenlunde oversikt over de reglene som gjelder oss. Men det har vi jo ikke, så komplekst som samfunnet er blitt, og så reguleringsivrige som handlekraftige politikere er. Les mer
Vår pris
349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Rettsstaten bygger på at vi har sånn noenlunde oversikt over de reglene som gjelder oss. Men det har vi jo ikke, så komplekst som samfunnet er blitt, og så reguleringsivrige som handlekraftige politikere er. Hva skal vi da gjøre? Hvordan skal vi unngå å trampe over juridiske grenser vi ikke ante gikk der de gikk? Anine Kierulf har lenge hatt som prosjekt å fortelle folk hvor jusens grenser går, og hvorfor de går der de går. Mellom disse permene har vi samlet flere av Anines tekster om ulike emner.
Underveis i boken gir Anine oss overraskende eksempler og stiller spørsmål som hvorvidt det egentlig er mulig å bake seg til bedre ytringsfrihet? Hvordan det rettssøkende publikum (det er deg!), påvirkes av at god latin har blitt helt gresk når lovene blir flere, lenger og kommer fra nye steder? Hvorfor blir vi så sinte på hverandre i sosiale medier, og hvilke lover skal til for å fikse det? Kan bokbrenning være viktig når bokbål bare er dumt? Var Koronaloven helt krise, eller bare helt kriselov? Hva har en avdød amerikansk høyesterettsdommer i enden av en regnbue å gjøre - og kan det stemme at en monarks nyttårstale er en forutsetning for demokratiet?
Så bli med på en reise i jusens vidunderlige verden med Anine som guide, gode eksempler og knusktørre ordspill.
Anine Kierulf (1974) er cand. jur. fra UiO, LL.M. fra Northwestern University og har PhD i rettsvitenskap fra UiO. Hun har vært dommerfullmektig og advokat, og er nå førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO og spesialrådgiver i Norges institusjon for menneskerettigheter, NIM.
Les tre av artiklene fra boken her: Diskuter deg dummere Ta ballen, ellers blir det dyrt Kunsten å vedlikeholde en agurk
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Fagbokforlaget
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 152
ISBN: 9788245035117
Utgave: 1. utg.
Format: 20 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger