BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Åtte minutter

"Bringer universet inn i det hverdagslige, med renskårent blikk og poetisk presisjon. (...) De vakreste diktene fra mor til datter er til å få frysninger av."

Endre Ruset, Dagbladet

Det tar drøyt åtte minutter for sollyset å reise fra sola til jorda. Åtte minutter og tjue sekunder, for å være nøyaktig. Hvilket betyr: Om sola var en nattbordslampe man kunne tenne og slukke, ville det også tatt åtte minutter (og tjue sekunder) fra lyset gikk til det ble mørkt her nede. Les mer

139,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det tar drøyt åtte minutter for sollyset å reise fra sola til jorda. Åtte minutter og tjue sekunder, for å være nøyaktig. Hvilket betyr: Om sola var en nattbordslampe man kunne tenne og slukke, ville det også tatt åtte minutter (og tjue sekunder) fra lyset gikk til det ble mørkt her nede. I løpet av den tida rekker du å lese et dikt, men neppe en novelle og aldri i verden en roman. Noe som kanskje gjør poesien til den mest apokalyptiske sjangeren?

I Linda Klakkens tredje diktsamling er det nettopp denne unfun-facten som får ramme inn verket. Her går vi ikke en sort sol i møte, men forfatteren skriver om en mor-datter-relasjon, beskjeden i sitt slag, altovergripende i sin enkelthet - et bevis for at livet faktisk lever, selv om det alltid og allerede er dødsdømt.

Linda Klakken (f. 1979) har tidligere skrevet diktsamlingene Mamma, kone, slave (2013) og Skriv ferdig boka om livet ditt (2014).

Detaljer

Forlag
Flamme
Språk
Bokmål
ISBN
9788282881531
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Åtte minutter

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Bringer universet inn i det hverdagslige, med renskårent blikk og poetisk presisjon. (...) De vakreste diktene fra mor til datter er til å få frysninger av."

Endre Ruset, Dagbladet

"Dette er en varm og fin diktsamling om mor-datterforholdet som er lett å kjenne seg igjen, om du så er kvinne eller mann."

Truls Horvei, Haugesunds Avis

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Åtte minutter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv