Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dikt i samling

«Dikt i samling» er ei fantastisk gåve til alle som set pris på stor litteratur, og for alle Hauge-fans er boka obligatorisk i bokhylla.
Hauge tok utgangspunkt i bygdelivet og naturen på den eine sida og ein omfattande interesse for internasjonal litteratur på den andre. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
«Dikt i samling» er ei fantastisk gåve til alle som set pris på stor litteratur, og for alle Hauge-fans er boka obligatorisk i bokhylla.
Hauge tok utgangspunkt i bygdelivet og naturen på den eine sida og ein omfattande interesse for internasjonal litteratur på den andre. Hos Hauge går litteraturen og kvardagen i hop. Det er kanskje det som har gjort han til ein av våre mest folkekjære lyrikarar. I «Dikt i samling» finn du Hauges dikt frå dei sju diktsamlingane han gav ut mens han levde, saman med ei rad nye dikt, som han kalla Janglestrå, som vart fletta inn i samleutgåvene frå 1980 og framover.

Medlemsvurdering:
Olav H. Hauge har en stemning i sine dikt som er verdt å lete etter. Gjennom å beskrive menneskers hverdag, sier han samtidig noe om de grunnleggende spørsmål: Det handler om liv og død, om kjærlighet, håp og fortvilelse. De såkalte tingdiktene - det vil si de korte diktene som handler om enkle og tilsynelatende banale ting - skaper avstand til det tunge og alvorlige som mange av de andre diktene er preget av. Det kan også virke som om Hauge, ved å skrive slike enkle dikt, ler litt av normene for diktning. Han er tydelig influert av store, europeiske diktere som Brecht og Crane, og har også overstatt flere av dem. Olav H. Hauge er en kontrastfylt, filosofisk dikter og jeg mener denne samlingen i stor grad er representativ for hans forfatterskap.

Rosa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
399
ISBN
9788234003561
Utgave
10. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rosa – 07.12.2008

– Olav H. Hauge har en stemning i sine dikt som er verdt å lete etter. Gjennom å beskrive menneskers hverdag, sier han samtidig noe om de grunnleggende spørsmål: Det handler om liv og død, om kjærlighet, håp og fortvilelse. De såkalte tingdiktene - det vil si de korte diktene som handler om enkle og tilsynelatende banale ting - skaper avstand til det tunge og alvorlige som mange av de andre diktene er preget av. Det kan også virke som om Hauge, ved å skrive slike enkle dikt, ler litt av normene for diktning. Han er tydelig influert av store, europeiske diktere som Brecht og Crane, og har også overstatt flere av dem. Olav H. Hauge er en kontrastfylt, filosofisk dikter og jeg mener denne samlingen i stor grad er representativ for hans forfatterskap.

K
KL – 05.12.2008

– Du kan være enig eller uenig med utvalget av dikt (og det engasjementet utvalget har skapt hos kjente av meg sier litt om diktenes betydning!), men du kan ikke være uenig i at det er glimrende, viktig og krystallklar poesi av beste sort! Olav H. Hauge regnes allment som en av Norges beste poeter, og denne omfattende samlingen til under hundrelappen må sies å være et nødvendig kjøp! Hauge kretser rundt flere problemstillinger; den menneskelige eksistensens skjørhet og skjønnhet, intimitet mellom mann og kvinne, og det å bare være. Han skaper, i hvert fall hos meg, nye refleksjoner og en gjennomgående god følelse. Noe mer enn det kan man vel ikke forvente av en diktsamling?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dikt i samling:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv