Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sigd

dikt

Endre veks opp som odelsgut i ei vestlandsbygd på 1800-talet. Han skal vere som faren og fedrane før han. Som ung mann treffer han Abelone, giftar seg med henne og tek over garden. Framtida ser ljos ut - til Endre blir sjuk og sengeliggjande, og garden lyt seljast. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Endre veks opp som odelsgut i ei vestlandsbygd på 1800-talet. Han skal vere som faren og fedrane før han. Som ung mann treffer han Abelone, giftar seg med henne og tek over garden. Framtida ser ljos ut - til Endre blir sjuk og sengeliggjande, og garden lyt seljast. Kven er han utan retten og plikta han er fødd til? Kva skal han no leve for? Det er då bøkene kjem, frå andre sida av havet, og tek Endre med ut i verda.

Sigd er ei forteljing i dikts form om eit enkelt - men samstundes storslått - liv, om dei universa bøkene kan opne, og korleis ein mann som er bunden til senga, kan ta del i oppdagingar i land langt borte. Det er ei forteljing om ei tid som ikkje finst meir, men som likevel er til å kjenne att. Og det er kjærleikshistoria om Endre og Abelone - som til slutt må lage seg sitt heilt eige språk for igjen å kunne snakke saman.

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
143
ISBN
9788210056154
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Sigd
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sigd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fuglane
-25 %

Fuglane

Tarjei Vesaas
Paperback 
172,- 229,-
 

Munch

Steffen Kverneland
Innbundet 
450,-
 
Fri
3 for 2

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Fyrsten

Niccolò Machiavelli
Paperback 
299,-
 
Sensommer
-25 %

Sensommer

Anders De la Motte
Paperback 
149,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv