Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spisskarvekløyvere

dikt

Lucas Rijneveld er bare 32 år, men allerede kjent som en av Nederlands beste og mest særegne forfattere. I Norge har leserne stiftet bekjentskap med ham gjennom de to romanene Kveldens ubehag og Min kjæreste skatt, men da Rijneveld debuterte som forfatter i 2015, var det som lyriker. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Lucas Rijneveld er bare 32 år, men allerede kjent som en av Nederlands beste og mest særegne forfattere. I Norge har leserne stiftet bekjentskap med ham gjennom de to romanene Kveldens ubehag og Min kjæreste skatt, men da Rijneveld debuterte som forfatter i 2015, var det som lyriker.

For sin første diktsamling, Kalfsvlies, fikk han den nederlandske debutantprisen for poesi, C. Buddingh'-prijs. Også for sin neste poesiutgivelse, Fantoommerrie i 2019, fikk Rijneveld en pris, denne gangen Ida Gerhardt Poëzieprijs, som deles ut annethvert år.

I 2022 kom Rijnevelds tredje diktsamling, Spisskarvekløyvere (Komijnsplitsers). Også denne fikk svært gode anmeldelser, og igjen er det Rijnevelds billedrike og nyskapende språk som fremheves.

Spisskarvekløyvere består av åtte seksjoner der dikteren utforsker hva det vil si å bo: i et hus, i seg selv og i relasjoner til andre. Hvem eller hva trenger man for å være et fullstendig menneske? Rijnevelds stil er utforskende og dristig, men dette nyskapte språket er ikke innadvendt og navlebeskuende. At det kan kommunisere, ser vi av at diktsamlingen raskt ble folkelesning da den utkom i Nederland, og i flere uker sto på bestselgerlisten for skjønnlitteratur.

Det blir seint,

så seint at vi glemmer tida,

at vi manøvrerer mellom trøtthet

og ikke å ville kapitulere,

vi legger storslagne planer,

vi er maur som bukserer

sukkerkorn på ryggen

og deretter eter seg i hjel

på alt det søte.

Vi danser, ja, vi slingrer,

legger armene om

feil kjæreste ...

Utdrag fra «Gressengler»

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
152
ISBN
9788256028153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Komijnsplitsers
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spisskarvekløyvere:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv