Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tida er inne

«Og teppet fell med sin stjernehimmel over endelause sletter av sand. Når tida går av scena, er det etter litt av ei førestelling.»

Øyvind Rangøy, Romsdals Budstikke

Knut Ødeård er i sitt femtiande år som poet meir vital og relevant enn nokon gong. Årets samling viser ein diktar med djerv biletskaping og som ikkje er redd for å gå rett inn på dagen politiske scene. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager
Knut Ødeård er i sitt femtiande år som poet meir vital og relevant enn nokon gong. Årets samling viser ein diktar med djerv biletskaping og som ikkje er redd for å gå rett inn på dagen politiske scene. Dikta spenner frå barndom til alderdom, frå Molde til mora som flyktar med sitt barn frå Syria slik Maria flykta med Jesus.

Språket hans "bylgjer mellom det historiske og det mytiske", skriv Adonis: "men alltid tett bunde til det kroppslege."

Medlemsvurdering:
Dette er første gang at jeg har blitt skikkelig rystet av å lese en diktsamling. Jeg tenke da først å fremst på "Duskregn". Det var egentlig forferdelig. Jeg er ikke sikker på hvordan han får det til, men i flere av diktene blir man trukket tett inntil det som beskrives. Veldig tett.

Espen T.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
96
ISBN
9788202562106
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Og teppet fell med sin stjernehimmel over endelause sletter av sand. Når tida går av scena, er det etter litt av ei førestelling.»

Øyvind Rangøy, Romsdals Budstikke

"Ødegårds dikt om aldring treffer fordi de er såre, nøkterne og forsonende på samme tid. Det er blikket på de nære tingene, ikke de nære tingene i seg selv, som utgjør en kvalitet ved samlingen."

Katrine Heiberg, Morgenbladet

«Lyrisk: Knut Ødegård har skrevet en av årets rikeste og beste diktsamlinger.» «... den rikeste og mest hjertevarme diktsamlingen jeg har lest i år.»

Andreas Neraal, Bok365

«Knut Ødegård skaper fortsatt konkrete bilder man ikke så lett glemmer, og skriver dikt som griper rett inn i livsmysteriene vi daglig tar del i.»

Sindre Andersen, Vårt Land

«Knut Ødegård har skrive ei av årets beste diktbøker. » «Lyrikaren, kritikaren og omsetjaren Knut Ødegård har skrive ei diktbok som romsterer i dei mørke krokane i livet og i tida. Gjennom eit presist og nyansert biletspråk romsterer desse dikta òg i lesaren [...]»

Sindre Ekrheim, Dag og tid

«Om Tida er inne har jeg lyst til å si at det er på tide å betrakte han som en våre fremste poeter.»

Henning Howlid Wærp, Aftenposten

Kunders vurdering

E
Espen T. – 05.01.2018

– Dette er første gang at jeg har blitt skikkelig rystet av å lese en diktsamling. Jeg tenke da først å fremst på "Duskregn". Det var egentlig forferdelig. Jeg er ikke sikker på hvordan han får det til, men i flere av diktene blir man trukket tett inntil det som beskrives. Veldig tett.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tida er inne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv