Yahya Hassan

dikt

; Pedro Carmona-Alvarez (Oversetter)

Den unge poeten (f. 1995) Yahya Hassan har vakt stor oppsikt i hjemlandet Danmark med sin diktsamling om en kontrollerende og voldelig far, en ungdomskriminell bakgrunn og kritikk av foreldregenerasjonens verdier. Les mer
Vår pris
129,-
Spar
170,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 129,-
Spar: 170,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Nå kommer Yahyha Hassans enestående debutbok Yayha Hassan endelig på norsk! Her tar forfatteren et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst, beskriver et liv som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. I Danmark har boka vakt enorm oppsikt, og er solgt til en rekke land.

For Yayha Hassan mottok forfatteren den danske debutantprisen, og boka er allerede trykket i 100 000 eksemplarer i Danmark. Den norske gjendiktningen er ved Pedro Carmona-Alvarez.

Det er en syngende, ufatteligt ambitiøs poesi og et 18-årigt talent, der fejer alt andet af bordet.
Lars Skinnebach, Jyllands-Posten
Der er en enorm kraft i Yahya Hassans vrede stemme (...) det danske sprog bliver pint til at kunne noget, vi ikke vidste, det kunne. Han har givet os ord og billeder for, hvordan det er at være Yahya Hassan, søn af flygtninge fra Mellemøstens Langeland, søn af to sprog, søn af Danmark.
Lilian Munk Rösing, Politiken
Danske poeter som Inger Christensen, Michael Strunge, Pia Tafdrup og Søren Ulrik Thomsen har fornyet dansk poesi og nådd ut til en imponerende leserskare. Yahya Hassan har greid det samme mesterstykket ved å skrive en diktsamling som er såre enkel og brennende aktuell på samme tid.
Endre Ruset, Dagbladet
Yahya Hassan er født 1995. Flere av diktene er trolig skrevet før han ble myndig. Det er en utrolig prestasjon.
Brynjulf Jung Tjønn, VG
Boka er en knyttneve, et hardt slag mot egen bakgrunn (...) Men først og fremst er boka poesi. .
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Fakta