Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Blomstene ved Amras

dikt

Diktsamlinga er forfatterens andre diktsamling. Diktene er bundet sammen av rytme og form, men bortsett fra det står diktene alene, som blomstene ved foten av borgen Amras. Les mer

181,-

199,- Spar: 18,-

Paperback
Utsolgt
Diktsamlinga er forfatterens andre diktsamling. Diktene er bundet sammen av rytme og form, men bortsett fra det står diktene alene, som blomstene ved foten av borgen Amras.

Medlemsvurdering:
Denne boka skal også være en gave, så jeg har ikke lest den, men mottageren er ekstremt glad i litteratur. Så jeg er sikker på at den blir godt mottatt!

Monica Voll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
61
ISBN
9788248904786
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004

Kunders vurdering

M
Monica Voll – 19.10.2021

– Denne boka skal også være en gave, så jeg har ikke lest den, men mottageren er ekstremt glad i litteratur. Så jeg er sikker på at den blir godt mottatt!

g
geto – 07.11.2004

– Det er bra når eg første gongen møter på vanlege konkrete og typiske Paus-observerte ting i desse dikta, som «et skittent, veltet glass» eller ein brannhydrant som sola kyssar ved St. Olavs plass. Då stig det fram bilete som kan feste seg og som lesarfoten kan setjast ned ved, og derifrå gå kroppsleg inn i diktet, slik at ordet kan bli kjøt. For Ole Paus kan venda seg for mykje mot «dei poetiske orda», mot «endeløse kjærtegn», «de vakreste toner jeg vet» og «spille mykt og bløtt på spindelsvake strenger». Då vert det fort vagt og vakkert, i staden for vakkert som «et skittent, veltet glass». Men denne samlinga har flest dikt der Ole Paus skriv med sting og smerte. I diktet «Broen» personifiserer han (som så ofte før) ein liten smal gatestump med dei som er utstøytt og sjuke, skitne og utgått, og stadfestar at han har klart å ta vare på det som kanskje er kjernen i talentet; menneskeleggjering av det som vert rekna som avskyeleg og ingenting verdt. Diktsamlinga tek òg vare på ei anna side ved Paus, der han er sjølvironisk. I dei satiriske «Presidentens glade vise» og «Biografimakerens festsang» kastar han skrå og bitande blikk på samtida. Ole Paus er framleis rufsete i kanten og skriv fine upolerte dikt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blomstene ved Amras:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Skappel

Dorthe Skappel
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv