Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Dikt i samling

Boka inneheld utdrag frå sju av Hauge sine diktsamlingar frå perioden 1946 til 1988: Glør i oska, Under bergfallet, Seint rodnar skog i djuvet, På ørnetuva, Dropar i austavind, Spør i vinden og Janglestrå. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Boka inneheld utdrag frå sju av Hauge sine diktsamlingar frå perioden 1946 til 1988: Glør i oska, Under bergfallet, Seint rodnar skog i djuvet, På ørnetuva, Dropar i austavind, Spør i vinden og Janglestrå.

Medlemsvurdering:
Olav H. Hauge har en stemning i sine dikt som er verdt å lete etter. Gjennom å beskrive menneskers hverdag, sier han samtidig noe om de grunnleggende spørsmål: Det handler om liv og død, om kjærlighet, håp og fortvilelse. De såkalte tingdiktene - det vil si de korte diktene som handler om enkle og tilsynelatende banale ting - skaper avstand til det tunge og alvorlige som mange av de andre diktene er preget av. Det kan også virke som om Hauge, ved å skrive slike enkle dikt, ler litt av normene for diktning. Han er tydelig influert av store, europeiske diktere som Brecht og Crane, og har også overstatt flere av dem. Olav H. Hauge er en kontrastfylt, filosofisk dikter og jeg mener denne samlingen i stor grad er representativ for hans forfatterskap.

Rosa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
319
ISBN
9788252171952
Utgave
8. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm
Priser
Melsomprisen 1973
Serie
Samlaget lyrikk

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rosa – 07.12.2008

– Olav H. Hauge har en stemning i sine dikt som er verdt å lete etter. Gjennom å beskrive menneskers hverdag, sier han samtidig noe om de grunnleggende spørsmål: Det handler om liv og død, om kjærlighet, håp og fortvilelse. De såkalte tingdiktene - det vil si de korte diktene som handler om enkle og tilsynelatende banale ting - skaper avstand til det tunge og alvorlige som mange av de andre diktene er preget av. Det kan også virke som om Hauge, ved å skrive slike enkle dikt, ler litt av normene for diktning. Han er tydelig influert av store, europeiske diktere som Brecht og Crane, og har også overstatt flere av dem. Olav H. Hauge er en kontrastfylt, filosofisk dikter og jeg mener denne samlingen i stor grad er representativ for hans forfatterskap.

K
KL – 05.12.2008

– Du kan være enig eller uenig med utvalget av dikt (og det engasjementet utvalget har skapt hos kjente av meg sier litt om diktenes betydning!), men du kan ikke være uenig i at det er glimrende, viktig og krystallklar poesi av beste sort! Olav H. Hauge regnes allment som en av Norges beste poeter, og denne omfattende samlingen til under hundrelappen må sies å være et nødvendig kjøp! Hauge kretser rundt flere problemstillinger; den menneskelige eksistensens skjørhet og skjønnhet, intimitet mellom mann og kvinne, og det å bare være. Han skaper, i hvert fall hos meg, nye refleksjoner og en gjennomgående god følelse. Noe mer enn det kan man vel ikke forvente av en diktsamling?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dikt i samling:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv