Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En som ser

dikt 1965-1966

En som ser er en samlet utgave av Jan Erik Volds tre første bøker mellom speil og speil, blikket og HEKT . Med disse samlingene var en ny poetisk stemme lansert, som kom til å bli sentral i utviklingen av modernismen i vårt land. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
En som ser er en samlet utgave av Jan Erik Volds tre første bøker mellom speil og speil, blikket og HEKT . Med disse samlingene var en ny poetisk stemme lansert, som kom til å bli sentral i utviklingen av modernismen i vårt land. Volds dikt har vakt oppmerksomhet utenfor Norges grenser.

mellom speil og speil (1965) lar en identitetsproblematikk speiles i barokkens figurdikt. Diktsamlingen ble tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris.

blikket (1966) er et av de få eksempler hos oss på systemdiktning og konkret poesi. Først på 2000-tallet har norske poeter prøvd seg i denne gate.

HEKT (1966) trekker inn de storpolitiske forhold som styrer individet i en brytningstid. Diktene ledsages av Sidsel Paaskes tusjtegninger. Boken var innrammet av et autentisk brev fra en amerikansk soldat i Vietnam.
"Jag tror att HEKT är det bästa som har hänt i norsk poesi på lenge," skrev den svenske kritiker Lars-Olof Franzén (Norsk Litterær Årbok 1967).

Medlemsvurdering:
Spesielt et dikt betyr mye for meg: Jeg ser en kvinnes myke bryst......... Det sier så mye om vanviddet som en krig er, kan bare imagine situasjonen, helt jævlig-- Jan Erik Vold er en observatør og en ordkunstner

Olav Berntzen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
150
ISBN
9788205324886
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
12 x 19 cm
Serie
Gyldendal pocket

Kunders vurdering

O
Olav Berntzen – 26.12.2017

– Spesielt et dikt betyr mye for meg: Jeg ser en kvinnes myke bryst......... Det sier så mye om vanviddet som en krig er, kan bare imagine situasjonen, helt jævlig-- Jan Erik Vold er en observatør og en ordkunstner

d
den som treng ei dame – 15.12.2005

– Denne forfattaren liknar på Borges, men er ein smule mindre original, og ein får inntrykk av at det skytast med lauskrutt. Men altså, tross alt er Jan Erik Vold ein av dei mest originale av våre nasjonale diktarar. Når ein les dikta hans kan ein ikkje anna enn å trekke på smilebandet, og ja, han skriv ofte ganske så djupe ting. Men av og til får ein kjensla av at han, ja, kva skal eg seie, at han er ein smule fnise og barnsleg, men som oftast er dette berre ein positiv eigenskap i eit samfunn som berre renn over av alvor og topptunge banalitetar.
Men les boka viss du likar det lette og djupe, og ønskjer å trekke på smilebandet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En som ser:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv