Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Samlede dikt

I 2007 er det 100 år siden Rolf Jacobsen ble født.

Samlede dikt:
Rolf Jacobsen (1907-1994) regnes for å være en av våre fremste lyrikere i moderne tid, som også utenfor landegrensene har oppnådd stor anerkjennelse. Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
I 2007 er det 100 år siden Rolf Jacobsen ble født.

Samlede dikt:
Rolf Jacobsen (1907-1994) regnes for å være en av våre fremste lyrikere i moderne tid, som også utenfor landegrensene har oppnådd stor anerkjennelse. Allerede fra debuten med Jord og jern i 1933 sto han fram med en særegen poetisk stemme og en unik bildebruk. «Byens metafysikk», «Landskap med gravemaskiner» og «Til Jorden (med vennlig hilsen)» er bare noen av de mange Jacobsen-diktene som med årene er blitt allemannseie. Hans tolvte og siste diktsamling Nattåpent, som kom i 1985, gjorde ham for alvor til en folkekjær dikter, særlig diktene han skrev etter konas død traff et stort publikum. Rolf Jacobsens tolv diktsamlinger foreligger samlet i én bok, komplettert i forhold til samleutgaven han selv ga ut; Alle mine dikt (1990). Samlede dikt inneholder også en avdeling dikt som Jacobsen publiserte i aviser, tidsskrift og antologier - fra før debuten og til hans siste leveår. Denne utgivelsen bør glede både Jacobsen-kjennere og andre lyrikkinteresserte. Samlede dikter redigert av Hanne Lillebo.

Medlemsvurdering:
Det var Rolf Jacobsens "Samlede dikt" som fikk opp øynene mine for poesiens verden. Jeg hadde til da lest noen få nyere diktsamlinger uten å bli spesielt imponert. Men det endret seg da jeg leste det Jacobsen hadde å varte opp med. Det er rett og slett overveldende å lese. Med dikt som "Landskap med gravemaskiner" beskriver han brytningstiden mellom det gamle og det moderne på en flott måte. Språket hans er vakkert og poetisk, og diktene meningsfylte. "Samlede dikt" inneholder alle hans tolv diktsamlinger samt løse dikt i perioden 1928 til 1992. Unn deg en av Norges fremste poeter!

Rødstrupe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
438
ISBN
9788205264991
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
1999
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

R
Rødstrupe – 13.10.2007

– Det var Rolf Jacobsens "Samlede dikt" som fikk opp øynene mine for poesiens verden. Jeg hadde til da lest noen få nyere diktsamlinger uten å bli spesielt imponert. Men det endret seg da jeg leste det Jacobsen hadde å varte opp med. Det er rett og slett overveldende å lese. Med dikt som "Landskap med gravemaskiner" beskriver han brytningstiden mellom det gamle og det moderne på en flott måte. Språket hans er vakkert og poetisk, og diktene meningsfylte. "Samlede dikt" inneholder alle hans tolv diktsamlinger samt løse dikt i perioden 1928 til 1992. Unn deg en av Norges fremste poeter!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samlede dikt:

Vennskap

Bjørg Thorhallsdottir
Innbundet 
217,- 239,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv