Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sauejakten

Romanens navnløse forteller bor i Tokyo i en leilighet stort sett uten møbler, med et nesten tomt kjøleskap og med minimal kontakt med andre mennesker. Han har et forlist ekteskap bak seg og en jobb i et reklamebyrå han finner ganske meningsløs. Les mer

189,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Romanens navnløse forteller bor i Tokyo i en leilighet stort sett uten møbler, med et nesten tomt kjøleskap og med minimal kontakt med andre mennesker. Han har et forlist ekteskap bak seg og en jobb i et reklamebyrå han finner ganske meningsløs.

Men kjedesomhetens motsetning - eventyret - åpner seg for vår forteller. Først møter han en ung kvinne med de vakreste ørene han noen gang har sett. Så kommer han over et bilde av en sau med en stjerne på ryggen, og kort tid etter blir han oppsøkt av en mann som kalles «Sjefen». Han er nå nærkontakt med en av Japans mektigste menn, med forbindelse til høyrenasjonalistisk krefter. Han får den klare ordren om å finne supersauen hvis han vil leve videre.

Medlemsvurdering:
En navnløs mann et sted omkring tredve (+/- noen år) jobber i et reklamebyrå. Som flere av M. sine hovedpersoner har han katt, bor i en liten leilighet og røyker. Er skilt. For øvrig kommer hovedpersonen med en så fin beskrivelse av seg selv (og hvorfor han ikke har noe å tape og derfor ikke kan trues med noe) at jeg overlater beskrivelsen til ham selv. Ved et tilfelle kommer han til å bruke et bilde av en sau i en reklame, og blir etter dette kontaktet av en mafia-mann. Han får i oppdrag å finne sauen. Et annet bilde; av et nydelig øre (!) får vår mann til å lete etter øre-eiersken. Sammen legger de ut på leting etter sauen. Jeg lærte faktisk noe om sauehold i Japan ved å lese denne boken. Men oioioioi for et språk! Murakami kan få det å gå i fylla (seksten skritt fra heisen til døra) til å bli poesi.
Han skriver fantastisk! Jeg vet ikke hvordan dette har vært i original språkdrakt - men oversetteren har i alle fall klart å få språket til å flyte godt. Det er nydelige miljøskildringer - fra hard-rock-student-kafeen i byen til hotellet i japanske utkantsstrøk. Strålende!

Ram

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
337
ISBN
9788253043364
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Hitsuji o meguru boken
Format
20 x 13 cm
Serie
Sauejakten. Dans

Kunders vurdering

B
Bente Sørlien – 06.07.2018

– Spesiell men blir mer og mer fascinert for hver side!

s
svartbein – 07.07.2007

– Som mange av Murakamis bøker er hovedpersonen en navnløs mann som ikke viker til å ha mange faste holdepunkt eller venner i verden. Skildringene i denne boka er så flotte det er vanskelig å legge den fra seg. Spesielt starten, om hvordan hovedpersonen har blitt den han har blitt, blitt skilt fra kona og fått seg en kjæreste med blendende vakre øre. Selve sauejakten er preget av en kafka-lignende stemning. Hvem er Sjefen som beordrer jakten på den helt spesielle sauen? Hvordan vet han så mye? Og hva er det egentlig med denne sauen? Det er befriende at i denne boka får man faktisk svarene. Ellers det et lite minus at oversetterne, som har oversatt via engelsk, ser ut til å ha arbeidet under tidspress, men dette forringer ikke leseopplevelsen vesentlig.

R
Ram – 06.03.2006

– En navnløs mann et sted omkring tredve (+/- noen år) jobber i et reklamebyrå. Som flere av M. sine hovedpersoner har han katt, bor i en liten leilighet og røyker. Er skilt. For øvrig kommer hovedpersonen med en så fin beskrivelse av seg selv (og hvorfor han ikke har noe å tape og derfor ikke kan trues med noe) at jeg overlater beskrivelsen til ham selv. Ved et tilfelle kommer han til å bruke et bilde av en sau i en reklame, og blir etter dette kontaktet av en mafia-mann. Han får i oppdrag å finne sauen. Et annet bilde; av et nydelig øre (!) får vår mann til å lete etter øre-eiersken. Sammen legger de ut på leting etter sauen. Jeg lærte faktisk noe om sauehold i Japan ved å lese denne boken. Men oioioioi for et språk! Murakami kan få det å gå i fylla (seksten skritt fra heisen til døra) til å bli poesi.
Han skriver fantastisk! Jeg vet ikke hvordan dette har vært i original språkdrakt - men oversetteren har i alle fall klart å få språket til å flyte godt. Det er nydelige miljøskildringer - fra hard-rock-student-kafeen i byen til hotellet i japanske utkantsstrøk. Strålende!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sauejakten:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 
Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv