Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Trekkoppfuglen

Når telefonen ringer hjemme hos Toru Okada, en ung, nokså alminnelig fyr som for tiden er arbeidsløs, hører han stemmen til en kvinne han ikke kjenner, men som ikke desto mindre later til å vite alt om ham. Les mer

189,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Når telefonen ringer hjemme hos Toru Okada, en ung, nokså alminnelig fyr som for tiden er arbeidsløs, hører han stemmen til en kvinne han ikke kjenner, men som ikke desto mindre later til å vite alt om ham. Okada rykkes løs fra hverdagens sløve rutine. Han har lett etter katten sin i flere dager, og nå forsvinner også hans kone uten spor. I jakten på henne kommer han i berøring med sterke krefter i det japanske samfunnet, mennesker helt uten skrupler og moral. Han konfronteres også med krigens bestialitet, slik den utspilte seg i en ørken i Mandsjuria i 1938.

Medlemsvurdering:
Som ellers hos Haruki Murakami er også denne boken spekket med mysyiske hendelser, originale personer og ytterst uventede vendinger. Hos Murakami vet man aldri hva som kommer til å skje. Så også i denne historien der irrasjonalitet er et viktig stikkord. Hovedpersonen Okada er en man som er villig til å slippe alle tråder, og lar seg trekke inn i spillet som foregår rundt ham. Med denne romanen bekrefter Murakami sin posisjon som en av vår tids mest eminente forfattere. Har du ikke lest noe av ham tidligere, er "Trekkoppfuglen" absolutt å anbefale som en inngang til hans fantastiske litterære univers.

Mata Hari

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
636
ISBN
9788253041551
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Nejimaki-dori kuronikure
Format
20 x 13 cm
Nr
8196052

Kunders vurdering

M
Mata Hari – 17.04.2010

– Som ellers hos Haruki Murakami er også denne boken spekket med mysyiske hendelser, originale personer og ytterst uventede vendinger. Hos Murakami vet man aldri hva som kommer til å skje. Så også i denne historien der irrasjonalitet er et viktig stikkord. Hovedpersonen Okada er en man som er villig til å slippe alle tråder, og lar seg trekke inn i spillet som foregår rundt ham. Med denne romanen bekrefter Murakami sin posisjon som en av vår tids mest eminente forfattere. Har du ikke lest noe av ham tidligere, er "Trekkoppfuglen" absolutt å anbefale som en inngang til hans fantastiske litterære univers.

B
B. – 18.02.2006

– Hovedpersonen i denne romanen er en like kjær og elskelig karakter som i alle de andre romanene Murakami står for. Hans elskede kone har forsvunnet og han trenger et sted å flykte til. I tillegg møter han bemerkelseverdige mennesker ved tilfeldigheter.
Som jeg lot det komme frem i overskriften fant jeg boka noe skuffende. Selv har jeg lest flere av Murakamis bøker med stor glede. Dette er en bok som inneholder mange flotte små fortellinger. For det er nemlig en kompleks bok bestående av flere historier som er nært sammenknyttet. Problemet, slik jeg ser det er at handlingen ikke helt holder mål, og man følger seg litt snytt etter å ha lest siste side.

j
jony – 14.02.2006

– Jeg hadde aldri hørt om forfatteren Haruki Murakami så jeg var ikke sikker på om dette var noe å lese. Og det at den var på 600 sider var litt skremmende. Men denne fantastiske boken andbefales av meg og sikkert andre som har lest denne på det sterkeste. Men noen venner på skolen fortalte meg at dette var en bok i høy klasse. Så da tok jeg meg tid til å lese denne boken. Og dette er noe jeg ikke angrer på i det hele tatt.
Jeg hadde noe forventninger til at denne boken skulle være tung og uklar, men nei da. Denne boken er perfekt for de som vet hva en bra bok er.

A
Anna Karenina – 02.02.2006

– Murakami er en forfatter som opplever en stor popularitetsbølge her til lands. Og det er ikke uten grunn. Han skriver bøker som er underfundige og forfriskende annerledes. Trekkoppfuglen er intet unntak. Boken handler om Okada som blir kastet ut i en serie merkelige hendelser etter at katten forsvinner. Blant annet forsvinner også hans kone. Hva skal Okada gjøre? Okada møter masse spennende mennesker med like spennende historier, og opplever både absurde og mystiske hendelser, på grensen til det paranormale. Dette er både en roman om forhold, krig og det uforklarlige i tilværelsen. Språket er nydelig og flyter lett. Denne boken anbefales på det varmeste!

E
Elisabeth – 25.05.2005

– Dette er en fantastisk bok. Som leser blir du dratt inn i en magisk fortelling i fra Japan. Hovedpersonen er Okada - og det er opplevelsene i hans liv vi får høre om. Det er et nett av historier i historien, om forholdet Okada har til sin kone, katten som er forsvunnet, kvinner med mystiske evner og om den gamle vise mannen Honda som kan fortelle fra krigen. Jeg hadde forventet en noe tung bok - men tok skammelig feil.
Dette er en historie en blir revet med av, språket er svært godt og man har rett og slett ikke lyst til å legge boken fra seg. At den er på over 600 sider bør ikke skremme noen. Anbefales på det varmeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trekkoppfuglen:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv