Mennesket og havet

årbok for Norsk maritimt museum 2021

Per G. Norseng (Redaktør) ; Norsk maritimt museum (Utgiver)

Artiklene i denne utgaven av "Mennesket og havet" strekker seg geografisk fra portugisernes ekspansjon langs nordvestkysten av Afrika til kartleggingen av Svalbard. Andre tema er fartøyvern og flytende kulturminner, gravhauger som seilingsmerker i vikingtiden, et skipsfunn fra tidlig nytid i Oslo havn, en tegning av en tidlig norsk losbåt i et tysk arkiv samt regattabåten Soling. Les mer
Vår pris
300,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 300,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Artiklene i denne utgaven av "Mennesket og havet" strekker seg geografisk fra portugisernes ekspansjon langs nordvestkysten av Afrika til kartleggingen av Svalbard. Andre tema er fartøyvern og flytende kulturminner, gravhauger som seilingsmerker i vikingtiden, et skipsfunn fra tidlig nytid i Oslo havn, en tegning av en tidlig norsk losbåt i et tysk arkiv samt regattabåten Soling. Nyttetrafikk på Glomma på 1900-tallet og den dramatiske redningsaksjonen etter Alexander L. Kielland-ulykken i Nordsjøen i 1980 blir også behandlet.

Bokserien "Mennesket og havet" er et viktig forum for presentasjon av kulturhistorisk forskning i Norge innenfor maritim arkeologi, etnologi og historie. Redaksjonen vurderer også maritimt orienterte bidrag fra andre fagdisipliner. Årbøkene spenner vidt i tid, rom og tematikk, og de inneholder både artikler skrevet for den allment interesserte leser og fagfellevurderte vitenskapelige artikler knyttet til maritim historie og beslektede emner.

Fakta