Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Notheng

kystens katedraler

Med motor i fiskebåtene ble alt raskere og større. Fra tidlig på 1900-tallet ble det derfor nødvendig å bygge notheng for å tørke og impregnere garn og nøter, ellers ville bruket raskt svekkes og råtne. Les mer

355,-

390,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 331,-
Med motor i fiskebåtene ble alt raskere og større. Fra tidlig på 1900-tallet ble det derfor nødvendig å bygge notheng for å tørke og impregnere garn og nøter, ellers ville bruket raskt svekkes og råtne. Nothengene var først og fremst praktiske bygninger. Men de mange hundre høyreiste og langstrakte stolpebyggene ble også landemerker langs kysten.
I denne boka er historien om notheng samlet for første gang. Du kan lese om hvordan nothengene utviklet seg i takt med fisket og fiskeriene, om hvordan arbeidet i anleggene foregikk, om lek i notheng og om notheng som møteplass og samlingspunkt for kystbefolkningen. Dessuten fortelles det om selve konstruksjonen, om hva som skjedde da nylongarn gjorde nothengene overflødige, og om hvordan kunnskap om kystkulturen har betydning også i dag.
Journalist og redaktør Arne Blix har gjenreist et notheng på Trøndelagskysten. Han har brukt historiske kilder og samtaler med en rekke tidsvitner for å samle kunnskapen og fortellingene om nothengene. Sammen med fotograf Ragnar H. Albertsen har Blix reist langs kysten for å dokumentere de vel femti nothengene som fremdeles er bevart.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
288
ISBN
9788283051308
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
28 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Notheng:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Edelmot

Victor Sotberg
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv