Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Under valnøttreet

de beste råvarene, retter fra hele verden

Under valnøttreet er en kokebok fra den prisbelønte kokebok-duoen Anna og Fanny Bergenström. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Utsolgt

For oss matglade er det alltid spennende å bla i nye kokebøker - er det noen nye grønnsakretter, kanskje - eller en ny vri på hverdagstorsken? Men det aller beste med å åpne en ny kokebok, er det å bla litt fram og tilbake, og la seg inspirere av lekre bilder som gir vann i munnen. Fanny og Anna Bergenström stiller i særklasse når det gjelder å lage virkelig vakre og fristende bøker om mat, så matglade livsnytere bør kjenne sin besøkelsestid: Denne boka bør du ha på kjøkkenbenken! For Under valnøttreet er selvsagt ikke kun til øyens lyst heller - her finner du fristelser fra ulike mattradisjoner, forretter, hovedretter, desserter og bakverk. Kun de beste råvarene er gode nok i det bergenströmske kjøkken.

Kunnskap i vakker innpakning
I tillegg til oppskriftene kan leserne glede seg over små informative artiler om mange av råvarene. Hva vet du for eksempel om avokado, og hva du kan bruke den til? Finnes det ulike sorter av denne grønne,deilige, fete grønnsaken, og hvor sunn er den? Visste du at avokado er verdens beste og sunneste hurtigmat? Smør den på en brødskive, lag din egen guacomole eller bruk den i en luksuriøs salat. Gammel, ung, syltet eller kandisert - ingefær er kokkens gode venn på kjøkkenet. Den er så frisk! Og lukter godt, men har kanskje ikke utseendet med seg. Denne klumpete, rare roten dyrkes i India og Kina og har siden middelalderen blitt brukt til å smaksette bakverk i Europa. Forfatterne tryller fram retter som ingefærglassert kylling, gulrotsuppe, ovnsstekt fisk, eller for de ivrigste: Hva med å lage sitt eget ginger ale - en frisk tørsteslukker på en brennhet dag.

Sprø salat
En salat skal være frisk, sprø og grønn, og krever litt engasjement før servering. Skyll alle blader godt, og plukk bort blader som ikke er helt friske. For å få maksimalt sprø blader kan du legge skylte blader i et fuktig kjøkkenhåndkle noen timer eller over natta. I boka gis det oversikt over alle sorter salat, og lekre oppskrifter er for eksempel pai med sopp og ruccola, piroger med spinat og fetaost og honningbakt geitost på salatblad. De som sverger til klassikerne kan med hell prøve den velkjente cæsarsalaten i bergenströmsk utgave. Nydelig!

Helt kokos
Kokospalmen er uerstattelig. Dette treet leverer "råvarer" til møbelstopp, hustak, tau, brensel, flettede kurver og ikke minst kan vi spise nøttas indre som er myk og søt når kokosnøtta er ung. Bruk av kokosmelk i matlagingen blir stadig mer vanlig og er basis i mange lands kjøkken. Den brukes i supper, sauser og marinader. For mange nordboere er bruken av kokos fremdeles litt fremmed og mystisk, men følger man oppskriftene i boka blir man loset sikkert fram til et resultat som smaker av fjerne tropestrøk. Prøv for eksempel Tom kha gai, en thailandsk kyllingsuppe som mange av oss sikkert har spist på restaurant. Nå kan vi lage den selv! Boka har oppskrift på fl ere retter med asiatisk opphav, for eksempel thaicurry og kokoscurry med poteter. Eller server ungene en ny variant av pannekaker - kokospannekaker! Dette er kokeboka som har mange av de rettene jeg faktisk har lett etter, desserter jeg kanskje har spist ute på restaurant, nye varianter over kjente temaer - fra enkle ideer til avanserte oppskrifter. Felles for alle godsakene er at oppskriftene er gjennomarbeidede, ingrediensene er ikke rare og ukjente, og du får dem i de fleste butikker. Under valnøttreet blir nok liggende oppslått på kjøkkenbenken, velbrukt og flekkete!

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
429
ISBN
9788205389823
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Under valnötsträdet
Format
26 x 20 cm
Nr
9009639

Oppskrift

Kunders vurdering

T
Trude – 07.01.2011

– Det er flotte bilder, gode varierte oppskrifter både på kjente retter og nye spennende. Oppskriftene er godt skrevet slik at det er lett og følge dem og få et godt resultat.

j
joanne – 29.08.2010

– Jeg har simpelthen bare en negativ ting å melde når det gjelder denne boken: at den er svært dyr, og dermed ikke blir en bok som alle finner det "fornuftig" å kjøpe. Når det er sagt, er "Under valnøttreet" en fantastisk bok, stemningen og atmosfæren i boken er virkelig fantastisk, og man kan nesten kjenne at matgleden og lidenskapen for god mat siver opp gjennom sidene! Forfatterne har samlet mange veldig gode oppskrifter, og de har alle til felles at ingredienser av høyeste kvalitet går igjen! Her er det ikke snakk om frossenpizza og ferdigsuppe, her lages maten fra bunnen av, og resultatet blir virkelig fantastisk! Middagsretter, desserter, bakverk og kaker, forretter og drikker, du vil finne alt i "Under valnøttreet", som med sin flotte stemning og nydelige bilder er en bok jeg alltid koser meg med, det er også underholdende lesning! Foruten det faktum at dette er en dyr bok, er dette en bok som er veldig enkel å anbefale, dette er en bok med mange fristelser og en veldig trivelig stemning i sidene! "Under valnøttreet" er verdt den høye prisen!

R
Ragnhild – 21.04.2010

– Dette er en av de kokebøkene som jeg bare setter meg ned med og koser meg med. Oppskriftene er mange og gode, likeså bildene, men det er stemningen i boken som er så fin synes jeg. Hvordan man i en kokebok klarer det vet jeg ikke, men forfatterene har nå klart det. At man i tillegg kan få inspirasjon til både velsmakende og sunne retter er jo et stort pluss. Prisen er eneste negative med boken, den er dyr, men tro meg, den er verd hver krone! Her møter du alt fra den vanlige hverdagsmaten til de litt mer eksotiske rettene med uvanlige ingredienser, og likevel klarer du å skaffe deg det meste på nærbutikken. En flott bok som man kan ha mye glede av!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Under valnøttreet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv