Den hemmelige kokken
noen har jukset med maten din
Mats-Eric Nilsson ; Jan-Tore Egge (Oversetter)
- Vår pris
- 272,-
- Spar
- 27,-
Veil. pris: 299,-
(Innbundet)
Leveringstid:
Ikke i salg
Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer
Veil. pris: 299,-
(Innbundet)
Leveringstid:
Ikke i salg
Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer
Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han skremt.
Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å lete etter det virkelige
innholdet i maten vi spiser. Bak betegnelsen vanillin fant han ikke vanilje, men et aromastoff laget av råttent tømmer.
Grønnfargen i pistasjeisen var laget av spinat. Og den ferskpressede appelsinjuicen var i virkeligheten lagret i opptil
ett år. For den virkelige kokken sysler ikke lenger med ekte råvarer på et kjøkken. Han har hvit
frakk og jobber på et laboratorium. "Et generalangrep på hele matvareindustrien"
Ekte varer "Årets skandalebok"
Torgny Nordin, Svenska Dagbladet
Men det finnes heldigvis fortsatt gode alternativer! I bokas
andre del får du en innkjøpsguide, en sesongkalender for frukt og grønt samt en oversikt over hvor i Norge
man kan kjøpe ekte varer. Den hemmelige kokken gir også en E-nummer-guide til både de
harmløse og mer risikable stoffene vi bombarderes med. Boka skapte furore i Sverige da den kom i fjor, og flere produsenter
har i ettertid endret innholdet i matvarene sine.
Ann-Charlott
Altstadt, Aftonbladet
Mats-Eric Nilsson har vært nyhetsjournalist
i 30 år. Han er redaksjonssjef og matskribent i Svenska Dagbladet. Den hemmelige kokken er hans første
bok og frukten av flere års undersøkelser.
- FAKTA
-
Utgitt:
2008
Forlag: Spartacus
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 258
ISBN: 9788243004535
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Format: 23 x 15 cm
- KATEGORIER:
- VURDERING
-
Gi vurdering
Les vurderinger