Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den hemmelige kokken

noen har jukset med maten din

Hva innholder egentlig maten vår? Enkelte produkter kan inneholde opp til 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Boken tar for seg bruken av tilsetningsstoffer i matvareindustrien. Boken inneholder innkjøpsguide, sesongkalender for frukt og grønt samt en guide til hvor i Norge man kan kjøpe naturlige varer, og oversikt over ufarlige og mer risikable E-stoffer. Les mer

169,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Hva innholder egentlig maten vår? Enkelte produkter kan inneholde opp til 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Boken tar for seg bruken av tilsetningsstoffer i matvareindustrien. Boken inneholder innkjøpsguide, sesongkalender for frukt og grønt samt en guide til hvor i Norge man kan kjøpe naturlige varer, og oversikt over ufarlige og mer risikable E-stoffer. Har litteraturliste og register.

Medlemsvurdering:
Denne boken fikk virkelig åpnet øynene mine ! At det er så mye rusk og rask som vi stapper i oss. Jeg har alltid vært obs på å spise sundt, og har både bakt brød selv og lager mye pålegg selv, men etter å ha lest denne så tror jeg at jeg begynner å lage alt selv! Dette er en bok som alle vi forbrukere burde lese ikke bare en gang, men to! At vaniljeekstrakt er laget av gammelt trevirke, det sjokerer meg ikke, men alle disse unødvendige E-stoffene og aromaene! En kjempeviktig bok som alle bare må lese. Den er lettlest, trass i det litt vanskelige innholdet. En bok jeg likte selv om den ikke er koselig å lese!

Ragnhild

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
258
ISBN
9788243005136
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Format
20 x 13 cm
Serie
Spartacus pocket

Kunders vurdering

M
Marlow – 05.03.2010

– Den svenske journalisten Mats-Eric Nilsson ble oppmerksom på varedeklarasjonen på en pistasjis han spiste da han ferierte. Det viste seg at det som gav grønnfargen, slettes ikke var nøtter, men spinat! Det blir begynnelsen på hans undersøkelser om det storstilte fusket i internasjonal matindustri. Om juksing med smaksforsterkere, konserveringsmidler og andre e-stoffer, forskjellige lands lovgivninger og hvordan industriell mat blir til. Det er spennende fortalt og levner leseren fratatt det meste av håp om å kunne spise sunt og fritt for juks - om man da ikke er riktig godt økonomisk bemidlet. I bokas andre del får vi en riktig så informativ sesongguide til frukt og grønnsaker, en oversikt over de forskjellige e-stoffene, om deres virkemåter, påviste helserisikoer og hvor de er forbudt, og en guide til hvor man kan få kjøpt økologisk mat i Norge. Handleturen blir aldri den samme.

S
SJ – 29.06.2009

– Etter å ha lest denne boka er matlysten som blåst bort! Når man får svart på hvitt hvor mye E-stoffer og kunstige smaker man stapper i seg så vil man gå og sette inn intravenøs slange ... Men samtidig er boka en nyttig vekkerklokke til et samfunn som vil at alt skal gå fortere og fortere og koste mindre og mindre. Kanskje er det på tide å gå "back to basics" og oppleve ekte mat med ekte smaker istedet for de kunstige og "plastige" smaker som våre smakløker har vent seg til med. Forhåpentligvis kommer flere til å velge økologisk og nærprodusert og ikke minst ekte mat etter dette, og kaste halvfabrikatene i søpla der de hører hjemme.

R
Ragnhild – 02.05.2009

– Denne boken fikk virkelig åpnet øynene mine ! At det er så mye rusk og rask som vi stapper i oss. Jeg har alltid vært obs på å spise sundt, og har både bakt brød selv og lager mye pålegg selv, men etter å ha lest denne så tror jeg at jeg begynner å lage alt selv! Dette er en bok som alle vi forbrukere burde lese ikke bare en gang, men to! At vaniljeekstrakt er laget av gammelt trevirke, det sjokerer meg ikke, men alle disse unødvendige E-stoffene og aromaene! En kjempeviktig bok som alle bare må lese. Den er lettlest, trass i det litt vanskelige innholdet. En bok jeg likte selv om den ikke er koselig å lese!

G
Gabrielle – 23.04.2009

– Denne boken bekrefter mye av det vi, som er jevnt over matinteresserte, har fryktet! Dagens matindustri er rett og slett et misvisende ord: det er kjemikalieindustrien som styrer vareutvalget til Rema, Rimi og Coop. De fleste har vel merket seg at de mye omtalte e-stoffene er utbredt i "maten" vår, men få vet at bak innholdsbenevnelsen "aroma" kan det skjule seg opp mot 50 ulike kjemikalier. Kjemikaliene er forøvrig lagd på de samme fabrikkene som forer rengjøringsmiddelprodusenter med slike stoffer. Egentlig burde vi forbrukere gå sammen og lage opprør. Tobakksindustrien har nå vært forhatt i flere tiår, fordi produktene deres kan føre til lungekreft. Men hvorfor har en av tre mennesker annen type kreft? Kan det ha sammenheng med at vi propper i oss flere kilo kjemikalier istedenfor ordentlig, næringsrike råvarer? Tør vi risikere å fortsette på denne måten før vi finner ut sammenhengen? Ikke jeg! Les boken og ta et aktivt skritt for et bedre, lengre og sunnere liv!

k
kari – 29.03.2009

– Denne boken er virkelig sjokkerende, det at vi putter i oss så mye uten å være skeptisk til hva som er i det er både forstyrrende og trist. Det at vi spiser utrolig mye rart, og som i tillegg ikke er bra for oss uten at vi en gang vet det er en stor tankevekker. Denne boken oppfordrer deg til å undersøke hva som egentlig er i maten du spiser, og den har også en fin oversikt over hvor man får kjøpt de gode varene og hvilke av e-stoffene som er de farligste. Jeg har blitt mye mer bevisst på hva som er i maten min etter jeg leste denne. Anbefales!

M
Mette – 20.12.2008

– Denne boken forteller deg alt det du ikke vil vite om maten du spiser. Vi lever i et industrialisert samfunn og spiser industrialisert mat, men vi antar likevel at ingen tilsetter direkte farlige stoffer i maten vår. For det gjør de vel ikke? "Den hemmelige kokken" forteller om de tingene du trodde du visste hva var. Smaksstoffer, e-stoffer og konserveringsmidler kan komme fra helt andre kilder enn du trodde. Og "fersk" trykket på utsiden av en kartong betyr ingenting. De store matprodusentene skal tjene penger og lage holdbare produkter og næringsinnhold er ikke så viktig. Denne boken bør ikke leses hvis du ikke er klar til å kaste halvparten av innholdet i kjøleskap og kjøkkenskap. For du blir småkvalm, sjokkert og mistroisk ... og helt klart mer bevisst i dine valg i butikken. Hvis du vil vite hva du spiser, så kjøp denne boken.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den hemmelige kokken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv